1 Mai la mare?

Înțeleg că anul ăsta a fost călduț la mare, chiar dacă a cam plouat. Accuweather zice că e cold galben de vânt și probabil apa e pe la 10 grade. Oricât înțeleg ideea de pauză și ieșit din oraș, n-am mușcat niciodată ideea asta cu 1 Mai petrecut la mare.

Serios acum, care e ideea?

Mereu m-am întrebat. De ce deschidem sezonul pe 1 Mai, dar îl închidem în septembrie când vremea este garantat mai faină. De exemplu, apa e mai caldă la începutul toamnei decât la începutul verii. De unde graba asta?

Acum vreo doi ani s-a întâmplat să ajung la mare în prima parte a lunii iunie. Iunie, nu mai! Vremea a fost decentă, apa faină, dar încă nu erau deschise toate șandramalele. Lumea părea luată pe nepregătite. Mă întreb cum e în mai. Ai două baruri deschise și toată lumea e acolo?

La plajă oricum nu stai fiind, cu noroc, 18-20 de grade. În apă nu se pune problema să intri. Ce-ți oferă marea și nu găsești în București? Dacă vrei ieșire din oraș, de ce nu o pensiune undeva la munte? Pare o temperatură mai potrivită pentru un grătar.


Studenții or avea nebunia aia tinerească. Nu e chiar o explicație pentru mine, cât poate mai degrabă o scuză. Dar am prieteni de 30+ ce-i văd la mare, și asta mă pune pe gânduri.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.