10 ani de când m-am mutat în Brașov

În octombrie 2006 îmi luam soarta de oltean în mâini și mă înscriam la facultate în Brașov. Nu cunoșteam pe nimeni și-o luam de la zero într-un oraș pe care-l știam mai mult din povești. Au trecut 10 ani și mă simt ca și când aș fi aici din totdeauna.

Ținând cont că mama e din Brașov și tata din județul Olt, pot spune că sunt pe jumătate brașovean. Dar pentru că m-am născut, am crescut și m-am format în Oltenia, am considerat dintotdeauna că-s oltean. Nu jumi-juma.

Până la urmă poate că-i mai important ceea ce simți, mai presus de ceea ce-i scris în ADN.

Alt ritm, alți oameni în Brașov

Schimbasem orașul și în liceu, dar mutarea în Brașov a fost ușor diferită. Facultate, gânduri mari și pretenții pe măsură. Trebuia să mă obișnuiesc cu alt ritm, cu altă școală, să-mi fac prieteni noi. În plus, trebuia să-mi gătesc și să-mi spăl țoalele.

A fost o perioadă interesantă. Nu mi-a fost ușor dar probabil că vârsta a pus serios umărul la adaptarea mea.

Țin minte și acum primul curs de la facultate, mirosul din sală și cum era îmbrăcat cel care urma să-mi fie coleg de cameră în perioada următoare. N-am cum să uit primele ciorbe făcute (și ultimele) și cum m-am zbătut cu primul pește cumpărat.

Să vă spun cât de fain era să speli la mână o pereche de blugi? Da da, fără mașină de spălat.

Am mers la școală și m-am jucat mult pentru că timpul nu era o problemă. Eram singur, nu cheltuiam mult pentru că n-aveam ce și am văzut seriale cât pentru multe vieți înainte.

O decizie bună

Primul an a fost mai greu, frumos, dar greu. Din anul doi s-a mutat în Brașov și familia. Alt capitol.

Zece ani mai târziu și simt că-s mutat aici de-o viață. Ce-i drept zece ani sunt cât o viață de mini om 🙂

Am un job, am prieteni și iubită. Eu m-am schimbat de atunci, orașul cu mine o dată. E super mișto, curat, aerisit și produce aer proaspăt mai ceva ca Scorniceștiul când stăteam vis-a-vis de lanul de porumbi (da, stăteam la oraș, la bloc, dar se puneau porumbi peste drum, ce știți voi?!).

A fost o decizie bună de a veni aici. Ar fi fost și mai bună dacă ai mei decideau asta mai repede, dar hey, să lăsăm regretele pentru alt articol.


M-aș muta de aici? Da, și probabil că o voi face la un moment dat. Sau cel puțin sper.

Unde? Nu într-un oraș mai mic. Poate peste graniță.

De ce? Pentru schimbare. Pentru o viață mai bună și, în special, pentru o vreme mai bună.

pircalaboiu-rivi-tinerete

Eu, acum 10 ani!

1 Shares:
5 comments
  1. Orașul din pacate e in primele 3 in ceea ce privește poluarea,nu stiu ce sa mai zic cu aerul curat. Asa vazusem intr un articol si pe la stiri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.