3 practici de neînțeles pe Instagram

Mă știți că îmi petrec destul de mult timp pe Instagram. Știu persoane multe pe care nu le-a prins fenomenul din varii motive. Cel mai important sfat pe care-l pot da pe Instagram este să urmărești persoane relevante pentru tine. Nu prieteni, nu cunoscuți, ci persoane care urcă poze de calitate și din categorii de interes personal.

Eu urmăresc o serie de fotografi de urban pentru că-mi place arhitectura orașelor. Am câțiva fotografi de natură și câțiva care se axează pe minimal. Mai urmăresc o mână de conturi agregatoare și, bineînțeles, multe top modele. Prieteni și cunoscuți sunt foarte puțini.

E important să dai follow cu cap, numai așa vei găsi plăcerea de a deschide aplicația zilnic.


Și totuși, hai să vă zic trei exemple de instagram-eri pe care nu îi înțeleg.

Poze de pe net

Aceia care postează pozele altora, și nu mă refer la conturile agregatoare. Search pe Google, văzut poză frumoasă, hop pe Insta. Aici intra și cei care postează meme-uri. Și sunt o groază cu practica asta.

Ideea e să urci poze făcute de tine, editate de tine. Profilul te reprezintă, dar ar trebui să fie din prispa fotografului din tine, nu a hoțului.

Margini albe pe poze

Odată, lumea făcea asta din frustrarea dată de aplicație, pentru că nu-ți permitea să pui poze tip portret sau landscape. Existau poze 1:1 și atât.

Acum exista această posibilitate și e foarte ușor de folosit. Nu găsesc nicio explicație pentru care ai face asta în continuare.

A photo posted by Fran Venter (@franventer) on

30 de like-uri fără follow

Well, înțeleg ideea de spam, o facem cu toții până la un punct. Dar dacă găsești un profil care te atrage atât de tare încât să dai 30 de like-uri la rând, atunci poate că ar fi mai potrivit un follow.

Era o vreme în care scriam personal fiecărei persoane care făcea așa. Aproape de fiecare dată m-am ales cu un follower nou.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.