5 documentare de văzut pe Netflix în 2020 #2

Pe timp de criză bănuiesc că pică numai bine o altă listă de 5 documentare pe Netflix. Dacă ați ratat partea 1, vă invit cu click aici.

Fără să mai trag mâța de coadă, iată lista mea de 5 documentare, prezentate într-o ordine aleatorie.

Rotten: Bitter Chocolate (2018)

Rotten este de fapt o serie foarte faină de mici documentare fără vreo legătură între episoade. Am văzut câteva, dar Bitter Chocolate este de departe favoritul meu. Este incredibil să vezi ce mafie este în spatele industriei de ciocolată.

Rotten este despre întregul univers din spatele produselor alimentare pe care le ridicăm din rafturi. Cu risipă, mafie, corupție, muncă la negru șamd.

American Factory (2019)

În Ohio, un chinez deschide o fabrica de sticlă pe poziția unei foste fabrici GM. Interesant de văzut cum americanii trec de la extazul unui nou loc de muncă, și scoaterea din foame practic, la realitatea nu atât de colorată. Cu chinezii nu te pui.

American Factory doar ce-a luat un Oscar pentru cel mai bun documentar.

Icarus (2017)

Despre doping și totodată cel mai mare scandal din istoria sportului. Totul a plecat de la un ciclist amator care vrea să înțeleagă cum stă cu dopingul și ce poate face el ca să-și crească performanțele în cel mai renumit circuit de ciclism pentru amatori din lume.

Icarus este surpinzător de bun.

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer (2019) – preferatul meu

Documentarul are undeva la 3 ore, dar îți spun că nu te poți dezlipi de televizor o dată ce ai dat play. Eu l-am ocolit inițial că am crezut că este despre pisici. Greșit!

Este despre un grup de internauți care vânează un dubios ce postează pe net un video în care omoară două pisicuțe. Asta e doar începutul pentru că ce a urmat e demn de filmele de la Hollywood.

Documentarul nu e ușor de privit!

Formula 1: Drive to Survive (2019-2020)

Un documentar, behind the scenes, despre Formula 1. Îmi place că producătorii îi urmăresc pe protagoniști chiar și mult în afara circuitului. Sunt multe cadre trase în timpul lor liber, timp petrecut cu familia dar și la birou în sălile de ședințe.

Un documentar foarte bun sub formă de serie. Fiecare sezon reprezintă un sezon regulat, cu sezonul 1 marcând evoluțiile piloților din anul 2018. De văzut cu volumul sus!


Dacă ai vreo recomandare pentru mine, lasă-mi un comentariu mai jos.

5 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.