5 filme bune pe care le-am văzut în ultima vreme #1

Era o vreme în care scriam câteva cuvinte pe blog la fiecare film bun văzut. N-am mai făcut asta de timp dar, pentru că am prieteni care îmi cer recomandări de filme, m-am gândit să dau drumul unei serii de articole în acest sens. 5 filme bune pe care le-am văzut în ultima vreme, partea întâi.

E mai complicat și mai puțin atrăgător să scriu despre fiecare film în parte. Așa că, facem liste.

Îmi notez pe IMDb fiecare film văzut cu o notă de la 1 la 10. Lista a ajuns acum la 870 de titluri, ceea ce nu-i puțin. Ar fi mișto să ajung la 1000 de filme până la final de 2017. Deloc imposibil, dar poate improbabil. 🙂

Încerc să recomand doar filme notate de mine cu 8+, dar pot apărea și filme de 7 (echivalentul unui film bun). Acestea fiind spuse, top 5.


Hacksaw Ridge (2016) – 9/10

Drama, History, War. Acțiunea are loc în cel de-al doilea Război Mondial și arată povestea primului american decorat cu Medalia de Onoare fără să fie nevoit să tragă un foc de armă pe front. Partea interesantă e că nu vrea să atingă arma deși el este cel care s-a oferit voluntar pe front.

Am văzut filmul la cinema. Lupta e genială și super bine regizată de Mel Gibson. Filmul are de toate, acțiune, câteva faze comice foarte bune și dar și romantism pe alocuri.

Eye in the Sky (2015) – 8/10

Drama, Thriller, War. Îmi plac filmele din care învăț câte ceva.

Eye in the Sky e despre tentativa de capturare a unor teroriști și modalitatea în care se folosesc americanii de drone pentru supraveghere și atac. Foarte bun.

Doctor Strange (2016) – 8/10

Action, Adventure, Fantasy. Film cu un doctor super erou, sau ceva. De menționat actorul principal, Benedict Cumberbatch.

Înghit destul de greu filmele cu super eroi. Am văzut puține, mi-au plăcut și mai puține. Doctor Strange e unul dintre cele care mi-au plăcut. Unii spun că mi-a plăcut tocmai pentru că Dr. Strange e departe de a fi un super erou tipic. Și poate că așa este.

Filmul are niște efecte speciale deosebite. De văzut în cinema.

The Accountant (2016) – 8/10

Action, Crime, Drama. Poate filmul care m-a surprins cel mai tare în 2016.

Am mers la film fără să-mi setez așteptări înalte. Subiectul era puțin dubios și Ben Affleck, deloc favoritul meu, în rol principal. Foarte bun. Recomand să-l vedeți cu sunetul tare în boxe pentru sunetul armei contabilului.

Before the Flood (2016 Documentary) – 8/10

Documentary, News. Este documentarul lui Leonardo DiCaprio despre încălzirea globală și efectele ei. Bun pentru cultura generală.

7 Shares:
3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.