5 filme bune văzute în 2017 #3

S-a dus o lună și un pic din 2017 și cred că e momentul oportun pentru un update în #5filme. Am ajuns la episodul cu numărul 3 și listez, așa cum am promis, cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme.

Îmi notez pe IMDb fiecare film văzut cu o notă de la 1 la 10. Până acum am 887 de filme notate.

Încerc să recomand doar filme notate de mine cu 8+, dar pot apărea și filme de 7 (echivalentul unui film bun). Acestea fiind spuse, top 5.


Arrival (2016) – 8/10

Nominalizat în lista scurtă a celor mai bune filme din 2016, Arrival este cel mai bun SF pe care l-am văzut de la Interstellar încoace. Filmul e de 8, deci cu siguranță nu e senzațional, dar e greu să te dezamăgească indiferent de gusturi.

E cu extratereștii și.. Amy Adams, care face un rol foarte foarte bun, în ciuda faptului că nu a primit nominalizarea pentru rol din partea Academiei.

Sully (2016) – 8/10

După poveste reală! Chesley Sullenberger este numele pilotului care a salvat viețile tuturor pasagerilor după ce-a aterizat avionul în râul Hudson, în mijlocul orașului New York.

Acțiunea e destul de lentă așa că nu-l recomand dacă te plictisește genul ăsta de film. Rol foarte bun a lui Tom Hanks.

13 Hours (2016) – 8/10

Libia anului 2012. Șase agenți CIA ce se află în misiune secretă în țară primesc misiunea de a-l apăra pe ambasadorul SUA în Libia venit să viziteze zona.

Evident că vizita se transformă în haos și misiunea celor șase devine un coșmar. Fapte reale și multă acțiune. Incredibil film. Poate un 8 cu plus.

Deepwater Horizon (2016) – 8/10

Nu am înțeles pe deplin de ce a câștigat nominalizarea pentru efecte speciale, dar Deepwater Horizon e cu siguranță un film bun.

Despre cel mai mare dezastru petrolier din istoria Statelor Unite.

Beasts of No Nation (2015) – 8/10

În caz că nu știați, Netflix nu face doar seriale bune și Beast of No Nation e aici fix să demonstreze asta.

De câte ori mă gândesc la război și văd asta într-un film am tendința să uit că treaba asta se întâmplă și-n prezent și că nu e o chestie doar din trecut.

Aici e vorba de Agu, un copil ce se înrolează cumva din întâmplare într-un grup de soldați ce luptă în războiul civil dintr-o țară africană fictivă a vremurilor noastre. Filmul este destul de grafic deci nu l-aș recomanda pentru o dimineață de duminică.


În caz că le-ai văzut spune în comentarii care a fost preferatul tău.

Dacă mai vrei astfel de articole, ajută-mă te rog cu un share pe Facebook.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.