5 filme bune văzute în 2017 #5

Weekendul ăsta cică se încălzește și probabil că ar fi înțelept să stăm mai puțin în casă, dar fiecare cu planul lui. Dacă e weekend de odihnă, atunci vă propun 5 filme bune.

Îmi notez pe IMDb fiecare film văzut cu o notă de la 1 la 10. Încerc să recomand doar filme notate de mine cu 8+, dar pot apărea și filme de 7 (echivalentul unui film bun). Acestea fiind spuse, top 5.


Lion (2016) – 9/10

Cel mai bun film văzut în ultimele 3 luni. Lion este despre drama unui copil de 5 ani care se pierde de urmele mamei și ajunge să fie înfiat, după multe evenimente nefericite prin India. Ajuns la maturitate acesta încearcă din răsputeri să-și găsească familia.

O poveste extraordinară candidată și la premiile Oscar de anul acesta.

Filmul este după fapte reale și, așa cum vă așteptați, provoacă multe lacrimi în rândul fetelor.

La La Land (2016) – 8/10

Cu toții am auzit de el, întrebarea este câți ați avut tupeu să-i dați și drumul?

Este musical și se cântă destul de multicel în prima jumătate a filmului. E al doilea musical dus de mine la capăt, și credeți-mă, e altceva. Actori buni, muzica se potrivește frumos, fără rime forțate fără zgârieturi pe timpane.

Aș fi mers pe nota 7, dar m-a surprins finalul. Recomand să-i dați o șansă, are 6 Oscaruri.

[alert type=”error” close=”true”]Poate vrei să vezi și celelalte articole cu recomandări de filme. [/alert]

Victoria (2015) – 8/10

Primul film non american din lista de astăzi. Ca de fiecare dată, treaba asta se vede, e diferit gândit, tras și montat, dar e bun.

Este despre o spanioloaică cu chef de distracție prin Berlin care, după o seară în club, se înhăitează cu un grup de berlinezi care îi aduc numai belele. Totul se întâmplă într-o noapte.

Dunkirk (2017) – 8/10

E proaspăt. La momentul scrierii articolului filmul lui Christopher Nolan este abia ieșit în cinema, deci nu-l găsiți în magazinele de specialitate încă. Pe IMDb are 8.6.

Povestea? Undeva în Franța, în WW2, germanii îi înconjoară pe britanici și francezi și-i obligă să se retragă. Evacuarea de la Dunkirk e considerată una dintre cele mai mari umilințe ale Britaniei din istorie. #casăștiți

Eu am mers pe 8, dar cumva rotunjit de la un 7.5. E ciudat că mă așteptam la puțin altceva. Dar Nolan face filme unice (The Dark Knight, Inception, Interstellar..), deci trebuie să-i dați o șansă.

Mergeți la cinema și să-mi spuneți cum vi s-a părut sound editing-ul. E jumătate din film, că replici multe nu-s.

The Sea Inside (2004) – 8/10

Ăsta e un 8 pur. O dramă excelentă, excelentă după fapte reale.

E despre un spaniol imobilizat la pat care luptă întreaga viață cu regulile statului spaniol pentru a obține dreptul la eutanasie.

Al doilea film non hollywood-ian din lista de azi.


Un weekend minunat vă doresc!

Vă mulțumesc anticipat pentru share pe Facebook

16 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.