5 filme bune văzute în 2018 #6

Mi-am dat seama că n-am mai venit demult cu un articol de genul ăsta pentru voi. E weekend, deci hai să recomandăm niște filme.

Am fost săptămâna asta la Call me by your name. Deși nominalizat la Oscar, nu l-aș include în lista mea de 5 filme văzute în 2018 pentru că este foarte greu de digerat. Nu-i rău, dar nu-i pentru toată lumea.

Mă uitam la ce-am văzut în ultima vreme și-mi dau seama că-s o grămadă de filme slabe. Anul 2017 mi s-a părut unul foarte slab pentru film oricum.

Get out! (2017) – 8/10

Poate filmul care m-a surprins cel mai tare în ultima jumătate de an.

Pe iMDB este notat ca fiind horror, dar l-as încadra mai degrabă la capitolul thriller-psihologic. Perfect, ținând cont că nu mă uit la horror de fel.

Ăstuia i-am dat o șansă după ce-am văzut nominalizările primite la premiile Oscar de anul acesta. Recomand.

Darkest Hour (2017) – 8/10

Șase nominalizări la Oscar și pentru Darkest Hour. Film istoric cu acțiune în Marea Britaniei în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Are legături puternice cu bătălia descrisă superb de Christopher Nolan în Dunkirk, doar că aici vedem cumva dintr-o altă perspectivă. Gary Oldman, îl joacă fără greșeală pe Winston Churchill,  într-un rol nu tocmai ușor.

Acțiunea are dialog, tensiune și dramă cât să te țină în priză 2 ore bune.

The Salesman (2016) – 8/10

Film din Iran, a luat Oscarul anul trecut pentru Cel mai bun film străin.

The Salesman este despre drama unui cuplu după ce ea este atacată și bătută în “propria” casă. El caută să se răzbune dar mai întâi trebuie să afle cine a făcut-o și de ce.

Surprinzător de bun.

Testament of Youth (2014) – 8/10

Filmul ăsta are de toate. Dramă, evenimente istorice – fapte reale, dragoste și ceva acțiune.

Și joacă Alicia Vikander, recent intrată în lista actrițelor mele preferate. Nu neapărat pentru cum joacă, cât pentru cum arată 🙂 E super cute. 

War for the Planet of the Apes (2017) – 7/10

Nu la fel de bun ca cel precedent, dar filmul e bun.

Grafica este la cel mai înalt nivel, deci dacă vreți un film de acțiune bun (nu neapărat excelent) dar foarte bine făcut acesta este.


Aveți ceva recomandări pentru mine?

26 Shares:
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.