5 filme bune văzute în 2020 #7

E weekend și am zis că e momentul perfect pentru un articol cu filme. Mai mult decât atât, îmi propun să vin la 2-3 săptămâni cu un articol din seria #5filme aici pe blog.

Interesant ar fi fost să fie un articol de genul ăsta în fiecare sâmbătă, dar nu văd atâtea filme, aia e clar. Deci, din când în când, sâmbăta vă mai servesc câte un articol cu 5 filme bune.

Phantom Thread (2017) – 7/10

Nu e un film foarte renumit deși a fost nominalizat acum doi ani pentru Cel mai bun film. N-a luat premiul mare dar și-a însușit un Oscar pentru Costume design.

Este o dramă cu acțiunea (no pun intended) petrecută în 1950. E ușor ciudățel filmul dar bun. Este despre tipul ăsta, un renumit designer al vremurilor, ce se îndrăgostește de o tânără pe care o folosește pe post de muză pentru creațiile lui.

Daniel Day-Lewis joacă excelent.

Parasite (2019) – 9/10

Este de departe cel mai bun film al anului. Inițial l-am notat cu 8, dar după ce-am văzut tot ce era de văzut din filmele nominalizate la Oscar, am schimbat. La fel și în cazul lui Ford v Ferrari. Tot 9.

Filmul nu este pentru toată lumea. Este genul de film pe care ori îl urăști ori îl iubești. Nu cred că poți termina filmul și să rămâi cu simplu “meh”. Parasite e o satiră și trebuie tratat ca atare. Să vă uitați cum joacă fiecare actor și cât de bine e pus la punct scenariul.

Mi-a plăcut mult tipa bogată. Finalul adaugă un punct la notă.

Marriage Story (2019) – 8/10

Statuetele Oscar abia ce-au fost livrate, de asta și concentrația asta mare de filme cu nominalizări de care vă povestesc. Marriage Story e genul ăla de dramă liniștită, ce se bazează solid pe dialogul dintre personaje.

Marriage Story e mai degrabă povestea unui divorț. Deci nu e neapărat o poveste veselă, deși are momentele ei de comic. E un film de duminică dacă e să mă întrebați pe mine. Mi-a plăcut foarte mult ideea în sine: te iubesc mult dar ceva totuși nu merge.

Motherless Brooklyn (2019) – 7/10

Tot in 1950 dar de data asta în New York. Nu e neapărat un mega hit, dar e genul de film care nu dezamăgește. Ba dimpotrivă, a fost chiar fain.

O să mă arunc puțin și-o să spun că e mai fain ca The Irishman. Mult mai simplist, un storyline ușor de urmărit și de efect.

E despre un detectiv ce suferă de sindromul tourette care încearcă să deslușească povestea din spatele morții șefului și prietenului lui. Joacă Edward Norton și Alex Baldwdin.


Poate ești curios și de alte filme dintre cele pe care le recomand. Tocmai ce-am văzut peste 1000 de filme.


1917 (2019) – 8/10

De 1917 sunt sigur că ați auzit. E disponibil în cinematograf, deci dacă nu ați apucat să-l vedeți încă e timp.

Filmul e renumit pentru modul în care regizorul a reușit să-l tragă și să-l monteze să pară că-i filmat cu o singură cameră și fără întreruperi. Din punctul ăsta de vedere e genial și recunosc că au fost minute bune la început în care au căutat acea alipire de cadre.

Ceea ce-l face însă deosebit probabil a afectat puțin povestea. Nu mă înțelegeți greșit, e bun, dar e greu să faci un film de război, cu câte se întâmplă acolo, având doar o perspectivă. Povestea de 7. Filmul cu totul de 8.

Actorul principal mi-e necunoscut, dar s-a descurcat foarte bine. Recomand să-l vedeți în cinema pentru sunet.


Dacă ai văzut deja din cele mai sus, lasă-mi în comentarii impresiile tale. Dacă recomanzi un film bun, de asemenea, apreciez un comentariu mai jos.

25 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.