5 filme bune văzute în 2020 #8

Suntem în plină pandemie și mă gândeam să vin cu genul ăsta de liste mai des de o dată pe lună, dar nu vă pot spune câte filme proaste am văzut zilele astea.

Să fac o listă cu 5 filme bune nu a fost ușor, iar dacă dați din greșeală de Spirited Away și The Laundromat, fugiți cât puteți.

Înainte să trec la lista mea de zilele astea, vă reamintesc că alte liste pot fi consultate aici (sau direct în meniul blogului #5filme, mereu la vedere).

Uncut Gems (2019) – 8/10

Filmul e făcut într-un stil care nu sunt sigur că-i chiar pe placul meu, de doi regizori frați care a avut succes înainte cu Good Time (2017) pe care n-am putut să-l termin. Multe din cadre trase parcă din mână și cu o coloană sonoră foarte agresivă, dar un lucru e clar, băieții știu cum să-ți țină pulsul sus în unele momente.

Uncut Gems e într-un final foarte bun, cu un Adam Sandler jucând surprinzător de bine. Despre un bijutier din New York și mafia pietrelor prețioase.

The Cider House Rules (1999) – 8/10

Sunt momente în care îmi place să savurez un film mai vechi, iar The Cider House e din 1999 (da, sunt 20 de ani deja trecuți). E un feeling special pe care parcă nu-l mai simți la filmele Hollywood-ului contemporan.

Un film foarte bun, o dramă liniară care te ține prins în canapea 120 de minute. Despre un copil crescut la orfelinat care încearcă să se integreze în lume.

Dolemite Is My Name (2019) – 7/10

După fapte reale, cu negri și Eddie Murphy.

O comedie, biografie bună.

3 Idiots (2009) – 7/10

Atenție film indian de aproape 3h. Nu, serios, pentru mine filmele ăstea indiene nu-s ușor de digerat, dar comedia asta mi-a plăcut. Și au fost doar 3 cântece dansante tot filmul, ceea ce l-aș trece rapid la capitolul plus.

Filmul este despre doi prieteni care își caută vechiul și mult mai deșteptul lor coleg din facultate. O grămadă de evenimente funny din timpul facultății și nu numai.

N-am putut să nu-i dau 7. Ca să nu mai zic că este locul 80 în top iMDB all time.

American Made (2017) – 7/10

Genul de film ce prinde acum, American Made are de toate: acțiune, dramă, faze comice și Tom Cruize. După fapte reale din anii ’80.


Alte recomandări de filme bune? Lasă în comentarii.

1 Shares:
1 comment
  1. uncut gems și american made le-am văzut, mi-au plăcut. restul, rămâne să mă hotăresc, să le văd sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.