A început calvarul trotuarelor albe

Partea nasoală atunci când ninge mult e că autoritățile sunt luate prin surprindere și că lucrurile devin agitate pe străzi, cel puțin până când robinetul se oprește de sus și străzile apucă să fie curățate corespunzător. Apoi toate intră în normal mai puțin pentru pietoni.

Să pleci pe jos pe vremea asta e o adevărată provocare. Să mergi de braț, în doi, e aproape imposibil.

Trotuarele sunt complet acoperite cu zăpadă și se merge pe urmele pașilor celor care au deschis drumul după prima noapte de ninsoare abundentă. În timp stratul de zăpadă se bătătorește suficient cât să poți călca liniștit, pentru că de curățat nu se agită (mai) nimeni.

Știu, trotuarul este responsabilitatea firmelor și proprietarilor de locuințe dar acolo unde nu se vede mișcare se lasă cu amenzi? Probabil că nu, și uite așa zăpada va rămâne acolo. Va îngheța și vom avea probleme în a ne menține echilibrul, se va topi la un moment dat și atunci vom înota prin apele strânse la trecerile de pietoni.

An de an aceleași probleme și nicio soluție. Nu știu în alte orașe dar eu în Brașov încă aștept ca primăria să cumpere o freză de dat zăpada pe care să o văd la lucru pe trotuarele principale ale orașului.

28 Shares:
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.