Abia aștept să te prind cu țigara-n gură

Votul de ieri din Camera Deputaților a fost categoric în favoarea interzicerii fumatului în locurile publice și mă bucur de mamă mamă. Visez de-o viață de om că o să ies liniștit duminica în cafenea fără să fiu nevoit să fumez țigara vecinei. Acum că visul e aproape devenit realitate, lăsați-mă vă rog să dau din coadă.

Mișcarea era obligatorie pentru o țară care se dorește civilizată și cred că e un pas mai mult decât normal, ce-a fost destul amânat. Tutunul dăunează grav sănătății și din păcate nu e nevoie să fiu fumător ca să fiu o victimă a țigărilor. Am trăit destul 28 de ani printre fumători, începând cu părinții care n-au ținut niciodată țigara în afara casei, până la necunoscuții pe lângă care mă nimeresc seara în pub-uri și al căror fum de țigară îl înghit fără filtru, fără să am realmente posibilitatea să aleg.

[alert type=”success” close=”true”]Îți recomand două cărți, pentru fete: Lăsați-vă de fumat fără să vă îngrășați și pentru masculi: Formula Antifumat. Calea Revoluționară de a te lăsa de fumat[/alert]

Schimbarea asta (ce va fi pusă in practică probabil din februarie 2016) va aduce pe termen scurt un plus la capitolul miros.  Demult vor fi trecute vremurile în care voi ajunge acasă după o seară în oraș cu primul gând să scot hainele pe balcon ca să pot dormi liniștit în cameră. Pe termen lung vom avea niște plămâni mai curați și aici nu mă refer la fumători (neapărat) ci la noi ceilalți, fumătorii pasivi, pentru că sincer nu-mi pasă cât drog bagă fiecare în el, dar mă interesează câtă nicotină bagă ceilalți în mine.

Altfel toți cei ce plâng acum dintre fumători se vor obișnui așa cum s-au obișnuit și cu interzicerea fumatului în birouri. Greu-urât acum, normal în viitorul apropiat.

În Brașov sunt deja localuri care au interzis fumatul, sau cel puțin așa se aude. Tot legea spune că fumătorii trebuie să iasă afară să fumeze altfel riscă amenzi între 100-500 de lei cu până la 15.000 de lei pentru localul care a permis asta. Fumătorule, sunt cu ochii în patru și-ți spun o chestie: abia aștept să te prind cu țigara în gură prin localuri. O sută, doua sute…

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.