Accesorii pentru telefonul tău și un selfie de invidiat

Selfie-urile sunt parte din viața noastră exact ca fumatul. Fie că suntem activi sau pasivi, suntem cu toții implicați în mișcarea asta fotografică. Primordial este subiectul din imagine, peisajul din jurul subiectului și, poate cel mai important, calitatea fotografiei.

Eu am auzit de selfie prin 2013 când a fost ales și cuvântului anului de către cei de la Oxford. Nu sunt cel mai mare fan dar îmi place când văd un selfie bun. Să va arăt trei accesorii care ar putea transforma un selfie din ceva banal, într-o imagine de sute de like-uri, pentru că știu că asta vă lipsea să puteți dormi liniștiți noaptea :))

1. Selfie stick

Singurul dintre cele trei pe care îl dețin. Îl consider super util în vacanțele pe care le faci singur sau cu prietena și unde găsesc complicat să rogi oameni la tot pasul să-ți facă o poză cu împrejurimile. Sunt multe modele pe piață dar majoritatea trec peste 100cm întinse la maximum. Varianta pe care o am eu intră lejer într-o poșetă dacă este strâns, lucru deasemenea important într-o călătorie.

Am văzut stickuri cu cablu care controlează telefonul pentru poze prin apasărea unui buton aflat direct pe stick. Sunt și stickuri care vin cu o telecomandă ce se conectează la bluetooth-ul telefonului pentru controlul camerei. Eu am varianta a doua și nu știu dacă e cea mai bună soluție pentru că telecomanda este de foarte proastă calitate. Rămâne de văzut cât este de fiabilă.

2. Bliț pentru selfie 

Camera din față, special făcută pentru selfie, este clar mai slabă decât cea din spatele telefonului dar dacă o folosești în lumina potrivită poți obține rezultate decente. Ei bine, pentru momentele în care lumina nu te ajută, există blițul pentru selfie. Serios!

Pe modelul ăsta sunt 4 leduri de intensitate mare care se montează în mufa jack a telefonului pentru stabilitate. Compatibiliate: Android 4.0 sau o versiune mai recentă IOS 6,7,8 Windows 8.0 sau o versiune mai recentă.

N-am văzut pe nimeni să folosească așa ceva, dar pentru pasionați e bine de știut că există.

3. Lentile suplimentare pentru cameră 

Și aici sunt multe modele pe piață. Modelul prezentat se aplică cu ajutorul unui clips peste camera foto a telefonului pentru o perspectivă nouă asupra obiectului aflat în focus.

Kitul vine cu lentilă fisheye – ochi de pește, wide – pentru poze cu cadru larg și macro – pentru zoom. În teorie lentilele sunt pentru camera principală a telefonului dar nu văd o problemă în a o folosi pe camera frontală.

Concluzia

Ceea ce pentru unii dintre voi poate părea o tâmpenie, pentru alții poate fi sinonim cu pasiunea. Poate unii reușesc să scoată bani din asta. Important e că producătorii de telefoane și accesorii se concentrează pe satisfacerea consumatorului și un lucru e cert, atâta timp cât există cerere va fi și ofertă.

Dacă știi și alte accesorii pentru selfie-uri lasă un comentariu mai jos.

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.