O nouă metodă de a călători – Airbnb City Hosts

Cei de la Airbnb lansează un nou serviciu foarte mișto numit Airbnb City Hosts, încercând practic să ducă experiența de călătorie la un alt nivel. Ei trec cu ocazia asta mai departe de a oferi doar locuri de cazare și pun la dispoziție o serie de tururi unice care să completeze cumva experiența avută în cele câteva zile de vacanță.

Sunt un mare admirator al serviciului gândit de Airbnb. Anul trecut m-am cazat pentru prima oară în casa unui localnic, pe numele său Alejandro din Barcelona. Au fost 7 nopți foarte mișto, într-un apartament mai mult decât decent din capitala Cataluniei despre care puteți citi aici. Anul acesta va fi Nice, Coasta de Azur și plata a fost deja făcută. Încercăm tot Airbnb.

Revenind la oile noastre. Airbnb City Hosts spune așa: Cum ar fi dacă dacă în vacanța ta din Paris ai petrece câteva ore alături de un Chef decorat cu stele Michelin? Eu zic că poate suna foarte bine dacă te coafează subiectul. Să îți gătească o masă la el acasă după ce ați făcut cumpărăturile împreună? Sună și mai bine, nu-i așa?

Prețul poate fi pe măsură și în cazul acesta vorbim de 326Euro de persoană, dar dacă ești un împătimit eu cred că e o ofertă de nerefuzat. Mesele și băutura sunt incluse 🙂

Și ăsta e doar un exemplu. Învață Sumo în Tokyo cu un fost campion sau vizitează cluburile britanice mai puțin cunoscute împreună cu un scouter în căutarea următorului star al muzicii, sunt alte două variante.

Cum văd eu lucrurile

Treaba asta e la început și deocamdată au acces foarte puțini (eu am fost invitat) dar sunt convins că va fi super tare și că oferta de “experiențe” va fi tot mai bogata și tentantă. Poate că unele sunt scumpe, altele foarte scumpe, dar eu cred că ține foarte mult de cât de aproape de inimă te lovește experiența prezentată.

Eu gândesc așa. În Barcelona am economisit 300 de euro pe cazare doar pentru că am ales Airbnb în detrimentul booking.com. Eu aș fi dat 300 de euro pentru o experiența cu, să zicem, cineva din staff-ul Barcelonei, care m-ar fi putut băga la antrenamentele băieților. Sau poate vreo pr-istă care să-mi fi dat acces la un photoshoot cu echipa. Și ăsta e doar un exemplu.


Opțiuni sunt deocamdată doar pentru Tokyo, Los Angeles, Paris, San Francisco și Londra. Cum vi se pare? Pe Airbnb vă puteți face cont aici.

airbnb-city-host (2)

airbnb-city-hosts-paris-chef

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.