Am ajuns la concluzia că apreciez mai mult timpul decât banii

Cred că am îmbătrânit, că de câștigat bani mulți nu se pune problema, dar am concluzionat că apreciez mai mult timpul liber decât banii. Lucrurile nu au stat mereu așa, în trecut nu simțeam că timpul era o problemă de care să am grijă. Ce s-a schimbat între timp?

Înainte..

În perioada în care lucram de noapte în call center terminam programul de lucru la ora 7:00. Doar că nu rupeam ușa în fiecare zi după ultimul apel.

Pentru că lucram doar cu 1-2 colegi toată noaptea, îmi era drag când ceilalți ajungeau la muncă. Probabil că ținea de comunicare și de lipsa zumzetului de pe zi. Adesea alegeam să rămân cu colegii la o cafea, să mai dezlegăm o bârfă până când lucrurile deveneau agitate în call center. Să zicem ora 9:00.

Mă prindea agitația pe acolo?! Nicio problemă. Au fost dăți când am continuat să stau, doar așa sau ca să ajut. Timp aveam destul și nu simțeam o presiune din punctul ăsta de vedere.

Astea sunt momente în care stăteam fără să-mi ceară cineva, fără să-mi notez over time. La care mai pui multele momente în care mi se cerea ajutor, unde evident, răspundeam pozitiv în schimbul orelor suplimentare.

De fiecare dată speram ca orele să mi se plătească și eram supărat când se întâmpla altfel.


Acum..

.. nu mai e cazul, și asta nu pentru că îmi simpatizez colegii mai puțin sau că nu mai sunt săritor. Asta pentru că mi-am schimbat prioritățile și timpul nu-mi mai ajunge. Fac ore suplimentare dacă munca o cere, ajut, dar mă agăț de orice oportunitate să mă odihnesc.

De aici și stilul de a-mi lua zilele de concediu la timp, de exemplu. Lucru care se întâmplă de câțiva ani deja. Nu le mai strâng ca în facultate, pentru că am schimbat stilul.

Am o relație de care trebuie să am grijă, am un blog de care încerc să mă ocup. Obosesc mai repede și mă refac psihic mai greu.

Vreau să ajung acasă să văd un film sau să mă joc o oră pe consolă ca să-mi descrețesc puțin fruntea după o zi lungă de muncă. Încerc să ies mai mult din casă. Mă plimb, iau aer curat dacă nu e foarte frig afară. Ies la bere cu prietenii, încerc să ajung la fotbal săptămânal, poate la o piscină, iar toate astea nu le poți face dacă stai 12 ore la muncă și nu echilibrezi timpul cum trebuie.

Banii… Da, banii sunt mai mulți decât acum 5 ani când lucram de noapte, dar și cheltuielile au crescut exponențial.


Vă doresc zile liniștite, fie că-s ele libere sau cu muncă. Apreciați timpul liber! Și, ca de fiecare dată, like și share.

7 Shares:
1 comment
  1. Eh, inseamna ca ai ajuns intr-un punct ok. Sper ca multi sa isi dea seama ca banii nu valoreaza mult prea mult, ci restul lucrurilor, pe ansamblu… sunt mult mai ok 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.