(Poate) singura amintire frumoasă legată de frig și zăpadă

Stau în Brașov de 10 ani dar număr pe degete de câte ori am ajuns în Poiană pe timp de iarnă. Am foarte mulți prieteni bucureșteni care mă invidiază că sunt atât de aproape de pârtia de ski, o treabă de care, într-adevăr, nu profit. Nu-s atras de sporturile pe zăpadă și asta probabil pentru că nu-mi place iarna.

Cei care mă cunosc știu că nu reacționez bine la frig. Nu știu dacă ține de faptul că-s slab și că n-am stratul necesar de grăsime, ori de faptul că-s născut vara. Cert e că mi-e veșnic rece.

Îmi displace frigul cam atât de tare încât pot spune că prefer 35 de grade în loc de 5 grade. Ca să nu mai specific temperaturile pe minus.

Ei bine, afară e ger polar, sau cel puțin așa a zis Busu. Sunt -14 grade în secunda asta în Brașov, cu -17, -22 de grade în timpul nopții. A nins mult, e weekend, și probabil că Poiana e plină. Eu în casă, la căldură, cu tastatura în brațe. E felul meu preferat de-am petrece un weekend pe timp de iarnă.

În copilărie iarna avea alt gust

În școală îmi plăcea iarna ceva mai mult. Știam că o dată cu sezonul alb vine vacanța și Moș Crăciun. Acum vacanță nu mai e, Moșu e… dar n-are același farmec.

Dar cum e când, pe lângă vacanța obișnuită, să câștigi încă câteva zile libere?

În școală s-a întâmplat de vreo două-trei ori. A nins atât de mult, și-a fost o vreme atât de rea, încât școlile a trebuit să fie închise pentru o vreme. Mi-a plăcut școala în general, dar asta nu înseamnă că au stricat cuiva niște zile libere în plus.

Departe de școală, într-o perioadă în care ar trebui să fii la ore, parcă altfel apreciezi iarna. Altfel merge un săniuș, altfel decizi să ieși la o bulgăreală cu copii în fața blocului.


Închiderea școlilor pe vremea când eram în școală, e (poate) singura mea amintire frumoasă legată de frig și zăpadă. Evident, vorbesc strict de ce pot asocia cu anotimpul în sine.

Altfel, voi cum petreceți pe gerul ăsta?

4 Shares:
2 comments
  1. Din experienta, eu care umblam iarna in tricou si o geaca, acum dupa o operatie si 5 kg pierdute imi e frig si la -2 grade.
    Deci incearca sa pui ceva kg si o sa rezolvi problema 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.