Aparent tastez 74 de cuvinte pe minut

Computerul este parte esențială atât în activitatea noastră profesională cât și în timpul liber. Scrisul cu stiloul pe o coală de hârtie devine poveste și trebuie să recunoaștem că majoritatea dintre noi ne simțim mai confortabil cu degetele pe tastatură.

Fac parte din generația “messenger”. Am început cu mIRC pe vremea când mă conectam prin dial-up la rude acasă și am continuat cu Yahoo messenger în sălile de internet cafe. M-am împrietenit cu tastatura și de atunci n-am mai lăsat-o din mână.

Cât de repede scrii la tastatură

Cred că scriu destul de repede și arareori mă suprind uitându-mă la tastatură. De curiozitate și pentru că-mi plac statisticile azi am făcut un test de viteză de scris la tastatură (mai făcusem asta acum câțiva ani).

Site-ul îți alocă 60 de secunde să scrii un text afișat puțin mai sus. Contează viteză și corectitudinea cu care scrii. La final îți sunt prezentate cifrele finale. Din 10 încercări (textul folosește cuvinte uzuale din română) am concluzionat că scriu în medie peste 65 de cuvinte pe minut cu 3-6 cuvinte greșite.

Cea mai bună performanță a mea în cifre: 74 cuvinte pe minut, ce mă plasează în primii 10% la viteza de scris conform datelor de pe site. Not bad. Jos am făcut și un mic gif, ca să înțelegeți despre ce vorbesc.

Zi-mi în comentarii cum te-ai descurcat. Testul aici.

test-scriere-tastatura_02

5 Shares:
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.