Aplicații utile #10: Trei pe care le folosesc în orice călătorie

Am zis că mă țin de treaba asta și nu renunț. Sunt aplicații pe care eu le folosesc și care cred că sunt indispensabile, dar de care multă lume nu știe. Acum știți cum e, dacă e banal pentru mine, nu înseamnă că trebuie să fie la fel și pentru toți din jurul meu. Deci, trei utile pe care le folosesc în orice călătorie.

Tot scriind de aplicații utile, mi-am dat seama că am ajuns la articolul cu numărul zece. Și dacă tot scriu eu așa despre asta din când în când, mi-am zis eu, de ce să nu fac o serie. Deci, numărul 10 (restul sunt aici).

Călătoriile mi le fac singur. De la alegerea destinației, achiziționare bilet de avion, cazare, până la planul efectiv de vacanță și ce-o să vizitez acolo.

De fiecare dată, indiferent de orașul pe care l-am vizitat, mi-au fost utile aceleași trei.


TripAdvisor

Este aplicația care pune cap la cap toate detaliile despre locurile turistice dintr-o zonă. Eu folosesc aplicația pentru a afla ce-i musai de vizitat, de văzut. Baza lor de date este ticsită de poze și informații de la cei care au trecut pe acolo, cu păreri una și una.

Găsiți acolo de toate. Cu bune, cu rele. Niciun obiectiv important nu scapă. Pentru că e păcat, nu-i așa, să ajungeți într-o zonă pentru prima dată în viață și să vă scape ceva frumos doar pentru că nu ați știut de existența lui.

Înainte să mă folosesc de TripAdvisor, citeam foarte mult forumuri. Luam la rând și citeam paginile din Softpedia. Făceam asta zile bune și notam tot ce consideram important. Acum totul e mai simplu.

Tot în aplicație ai și detalii despre restaurante, cazări și zboruri, dar pentru asta eu folosesc altceva.


Google Maps

Aplicația numărul 1 a celor de la Google nu mai necesită nicio prezentare. O știm cu toții însă puțini o folosim la adevărata capacitate.

De exemplu, știați că vă face traseul cel mai bun între două puncte luând în considerare transportul în comun? Autobuz, tramvai și metrou. Am scris mai multe despre asta aici.


Foursquare

Mâncare. Aici cred că greșim cel mai des în vacanță.

În vacanță, ca și în orice alt moment al anului, e important să alegem cum trebuie locul unde mâncăm. Când suntem acasă știm unde se mănâncă bine, și scump și ieftin, și alegem să frecventăm numai locurile care ne satisfac poftele în acel moment. De ce n-am face același lucru și în străinătate.

O masă prea scumpă sau cu mâncare proastă îți poate strica buna dispoziție la fel de mult precum orice eveniment neplăcut ce poate apărea în vacanță.

Foursquare îți recomandă unde se mănâncă bine, și unde se mănâncă ieftin.

În Nice, de exemplu, erau restaurante învecinate cu prețuri foarte diferite și probabil calitativ apropiate (cel puțin așa spunea aplicația). Oricum, una e să mănânci paste cu 18-20 de euro porția, alta e să dai 30-35… 100 de euro.


Cum ziceam, în funcție de orașul în care merg și de accesul la internet, îmi iau și altele: hărți offline ale orașului, ale metroului; Airbnb sau Booking pentru cazare sau Skyscanner pentru zboruri ieftine.

Înainte să închei, Google a lansat de curând o aplicație care se vrea mama aplicațiilor ăstora la un loc. Îi zice Google Trips și pare interesantă. Nu am apucat să o testez prea mult, dar are ceva ce nu găsesc la niciuna dintre ele: informații la un loc despre cum să faci ușor legătura între aeroport și oraș. Plus tarife. GG Google.

aplicatii-calatorii-utile

1 Shares:
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.