Aplicațiile smart ale televizorului. Să vă spun ce folosesc

Să se fi tot dus vreo trei luni de când am trecut de la dumb tv la smart tv și n-am apucat să scriu două cuvinte despre asta. Ca o primă impresie televizorul părea prea mare pentru camera mea, dar senzația a trecut după doar câteva ore de utilizare. Concluzia personală: smart tv = video streaming.

Vă spuneam în articolul ăsta că-mi caut un tv și-am mers pe ideea mea mai puțin la partea cu dimensiunea, unde am schimbat după ce toți mi-ați recomandat să-mi iau ceva mai mare. Așa am rămas la varianta asta. Per ansamblu sunt foarte mulțumit și cred că am făcut o afacere bună alegând un tv la un raport calitate preț excelent (1500 de lei).

Am sperat că partea de smart a televizorului îmi va schimba într-un fel sau altul stilul de viață și cred că a făcut-o.

Continui să văd la tv meciurile mele de fotbal, documentarele de pe Travel sau History și știrile de dimineață de pe Pro Tv deci din punctul ăsta de vedere nu s-a schimbat nimic. Dar filmele se văd de acum pe 101 inch și senzația e cu totul alta.

Folosesc Plex și Youtube la greu

Diferența mare este pe partea de streaming video. Filmele pe care le vedeam înainte pe ecranul de 15 inch al laptopului le văd acum pe tv și fac asta cu aceeași comoditate.

Mă folosesc de aplicația Plex care mă ajută să rulez filmele de pe laptop fără să depun un minimum de efort. Practic îmi iau filmele exact ca înainte și Plex mi le aduce pe smart tv cu tot cu subtitrarea pe care și-o ia automat de pe internet.

Are o interfață foarte prietenoasă și intuitivă. Îți aranjează fișierele media în funcție de categorii (seriale sau filme), îmi aduce posterul, informații despre film, melodia de generic și titrarea. Un soi de Netflix mai pentru sărăntoci așa.

Pe lângă filme tot pe tv am trecut și cu activitatea de pe Youtube. Ascult și muzică dar mă refer în special la vlogurile de tehnologie pe care le urmăresc frecvent: Jonathan Morrison, Marques Brownlee sau Pocketnow.

Voi ce aplicații folosiți?

Eu mi-am pierdut ceva timp prin magazinul de aplicații disponibil pe tv dar nu mi-a atras atenția mai nimic. N-am încercat facebook și twitter pentru că nu prea le văd rostul. Jocuri interesante? Vreo aplicație de vreme sau chestii utile? Orice recomandare e binevenită.

1 Shares:
6 comments
 1. Niciuna momentan. Am smart, dar momentan folosesc funcțiile inteligente foarte rar.

  Mă mai foloseam de Youtube, dar acum e imposibil. Un clip redat, o reclamă băgată pe gât.

  Și mă mai foloseam de funcția Smart Link de la Samsung. Play pe laptop la film și redat pe TV. Dar și asta foarte rar.

  Și de HBO Go când rula Game of Thrones.

  Evident, am un smart din primele apărute și probabil de asta nu prea-mi pare de ajutor. În schimb, Smart-urile din 2015 sunt chiar interesante și utile.

  1. sună ca și când ar trebui să-ți schimbi televizorul. Altfel să-nțeleg că la filme mergi pe ideea: pus pe stick/hdd și watch on tv?

 2. Nu-mi schimb tv-ul pentru partea smart. Nu momentan,

  Cât despre filme, mai mult pe laptop, 17 inch sunt de cele mai multe ori de ajuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.