Asemănarea dintre galeria lui Dinamo şi ai noştri politicieni

Ambele tabere au avut nevoie de o tragedie naţională să se trezească la realitate. Pe de-o parte am scăpat de Ponta, pe de altă parte am scăpat de torţele galeriei dinamoviste. Au trebuit să moară mai bine de 30 de oameni că să-şi dea seama că nu e ok să te joci cu focul acolo unde legea interzice!

Spun asta după ce au ajuns la urechile mele nişte zvonuri cum că galeria lui Dinamo ar vrea să renunţe la jocurile pirotehnice în manifestările lor împotriva echipelor adverse. Da, împotriva echipei adverse! Mă gândesc că nu e o noutate faptul că în România, pe stadion, se înjură mai mult adversarul şi arbitrul decât se susţine echipa proprie, nu?

Doamne şi de când spun asta! Niciodată nu am înţeles de ce să forţăm nota cu fumigene şi torţe dacă legea interzice clar accesul cu ele pe stadion. Altfel idei rele n-ar avea ei în ale coregrafiei, şi trebuie să apreciez faptul că sunt probabil singura galerie care mai contează în ziua de azi prin Liga 1. În cazul în care îi pasă cuiva.

[alert type=”success” close=”true”](P) Mingea Oficială de la Nike pentru iarna lui 2015[/alert]

Dar să vedem cât îi ţine. Ştiţi cum e, manifestaţiile din stradă se vor opri la un moment dat, aşa cum, mai devreme sau mai târziu, şi politicienii vor reveni la metehnele lor. Staţi numai să se mai stingă din miile de candele aprinse prin ţară în memoria victimelor din Colectiv.

Pentru că lucrurile bune durează puţin, întreb eu retoric: ce facem când apare următoarea torţă pe teren? Păi să nu le rupă jandarmii picioarele? Să nu înfunde ei puşcăria?

44 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.