Uber: A da sau a nu da bacșiș

Am descoperit recent că poți oferi bacșiș șoferului Uber direct din aplicație. N-am dat, dar sunt curios, voi cum vedeți treaba asta. Pro sau împotriva ideii de a da bacșiș la finalul cursei?

Eu merg cu Uber din multe considerente.

O dată datorită aplicației care e genială. Pun cardul și uit de plată, comand ușor, urmăresc mașina, ofer feedback, primesc feedback. Dacă mi-ar mai spune și culoarea mașinii ar fi perfectă.

Apoi mai e treaba cu calitatea și curățenia cu care sunt primit în mașină de către proprietar. Șoferii care sunt măcar cu o clasă peste ce găsești în medie pe taxi. Șamd.


Revenind la subiect.

Prin primăvară am mers cu un Uber care avea un sticker pe bord ce spunea, în engleză, că ciubucul nu e obligatoriu, dar este binevenit. Sincer, nu mi-a plăcut mesajul. Nu am taxat la notă, dar nici n-am lăsat vreun leu, gândindu-mă cumva că omu’ vrea să strice cea mai faină chestie a întregului serviciu (să nu vă mai zic de aia cu “plătești cash” că îmi stric buna dispoziție)

Acum Uber lansează oficial posibilitatea de a lăsa bacșiș. În State opțiunea este valabilă din iulie. Nu știu de când e în România, dar eu știu că am văzut-o zilele trecute.

Practic la finalul cursei îți apar două chestii: numărul de stele acordate șoferului și, tot opțional, posibilitatea de a lăsa ceva peste valoarea cursei.


Sunt curios să-mi spuneți cum vedeți voi treaba asta, că eu nu-s împăcat deloc cu ideea. Parcă n-aș lasă, chiar dacă sunt conștient că nota mea va scădea încet încet de la 5. Dar și ce dacă.

PS: Ai 10 lei reducere la prima cursă cu Uber dacă îți faci cont folosind codul alexp27920ue.

1 Shares:
7 comments
 1. E de săptămână trecută activă. Eu oricum aveam setat un tips automat de 10%, care la o cursa de 10 lei e nimic.
  Dacă mergi cu un taxi oricum lași 2 lei sa zicem, eu am dat mereu zilele acestea 2-3 lei.
  Știu cât ajunge la șofer din banii încasați și mă gândesc la ei, bacșișul nu e împărțit cu firma.
  Aștept că zilele astea sa crească tariful și la Uber, daca taxiul s-a scumpit cu 2 lei.

  1. nu știam de chestia asta automată, și @matthers zice mai jos că defapt nu ia nimic. Poate n-ar fi rău să confirmi cu șoferii dacă și primesc ceva (automat).
   O să mă mai gândesc cu ciubucul. Mai ascultăm păreri.

   1. Se aplica, am vazut la cateva curse tips automat de 0,1 lei, apare doar daca nu las separat bacsis. Cand mi-am facut cont pe varianta desktop puteai seta un procent de bacsis, eu stiu ca am setat atunci 10%.

 2. sunt in asentimentul tau. chiar ma intreb daca mai este un serviciu in Romania pentru care nu (cam) trebuie (ca daca nu, te scuipa) sa lasi bacsis-restaurant, coafor, taxi, medici. Probabil am lasa si operatorului de call center ceva daca am putea 🙂

  1. da. mă bucura și pe mine un serviciu 😂 s-a dus și ăsta. Măcar știi ce mi se pare ok, că nu e doar la noi. La un moment dat am crezut că au adaptat chestia asta doar pentru noi, românii. Dar nu e așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.