Balonul de Aur a redevenit interesant. Chiar și eu recunosc asta.

Începând de anul acesta, Balonul de Aur a redevenit interesant. France Football a divorțat de FIFA, ocazie cu care celebrul trofeu și-a recâștigat strălucirea pe care o avea o dată. Important a fost și va rămâne, dar e clar că de câțiva ani mergeau într-o direcție greșită.

Balonul de Aur a revenit în curtea France Football și o dată cu asta s-a revenit la vechile reguli. Asta înseamnă că, începând de anul ăsta, nu vor mai vota colegii de națională al fotbaliștilor și nici antrenorii lor. Totul rămâne la latitudinea jurnaliștilor.

Gata, Balonul de Aur nu mai e un concurs de popularitate. Messi și Ronaldo au luat ultimele 5 ediții (FIFA Ballon d’or) din care cel puțin vreo două sunt contestate. Poate că merita și Iniesta, Xavi sau Roben. Poate.

Anul 2016 a fost a lui Ronaldo. Nu a fost cel mai bun an al lui dpmdv chiar dacă a câștigat două trofee foarte importante la nivel de echipă, dar rămâne meritoriu.

Messi rămâne cel mai bun fotbalist din lume, dar forma din 2016 îl recomandă pe Ronaldo, propulsat în top de cele două trofee majore câștigate. Felicitări portughezului pentru al patrulea Balon.

Ne auzim la anul.

foto © francefootball.fr

4 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.