Barcelona e slăbită, dar astăzi se poate întâmpla orice

De la 17:15 se joacă El Clasico. Meciul nu trebuie ratat chiar dacă se joacă de la o oră ușor neobișnuită. Barcelona e slăbită și trece printr-un sezon sub pretențiile clubului în timp ce Realul din Madrid ține pedala de accelerație la fund spre un nou titlu de campioană.

Sunt de părere că meciurile de calibrul ăsta nu țin cont de istoric și formă, ci mai degrabă de experiență, inspirația de moment și de dorința de dăruire a jucătorilor. Sunt prea multe sentimente și orgolii implicate ca meciul de astăzi să nu fie unul bun.

De obicei în El Clasico se înscrie mult și se joacă genul de fotbal pe care eu îl apreciez cel mai tare: combinativ, ofensiv, ambele echipe cu gândul la victorie.


Acum, ca să fiu sincer, am speranțe mici că Barcelona va face un meci mare. Și nu cred că ține neapărat de forma proastă arătată în ultimele trei meciuri, ci mai degrabă e o senzație generală lăsată de club anul ăsta. Lotul e subțire și, cu părere de rău, nu cred că va fi anul catalanilor.

Banca de rezerve e mai slabă decât am văzut-o eu din 2006 încoace. Prea mulți jucători care nu s-au ridicat la valoarea recomandată de CV. Lui Andre Gomes și Denis Suarez trebuie să le spui prenumele ca să înțelegi despre cine e vorba. Să-i compar cu Fabregas sau Thiago, cei care odată ofereau alternative la mijloc?

Paco Alcacer nu-i nici la nivelul lui Munir, ca să nu mai zic de Alexis și Pedro, jucători care acopereau postul acum câțiva ani.

Arda Turan e tehnic dar prea lent pentru fotbalul jucat de Barcelona. Umtiti și ter Stegen au încă multe de arătat. Postul lui Dani Alves e încă disponibil pe eJobs.

Lotul e slab, și nu spun asta gândindu-mă la cei din teren, cât la cei de pe bancă.


Revenind la meci, Barcelona trebuie să arate că poate reduce diferența de șase puncte ce se află acum în favoarea Realului. Meciul e pe Camp Nou și ar fi bine ca asta să se vadă.

Iniesta a revenit după accidentare, deși mi-e greu să cred că va fi titular. Vreau un meci frumos de la Rakitic și Neymar, ei sunt datornicii de anul ăsta.

Pe partea cealaltă, Realul e fără Bale, accidentat, probabil cel mai bun jucător al echipei blanco din acest sezon, dar cu un Ronaldo în revenire de formă. Orice e posibil.


Pronostic: Barcelona 1-1 Real Madrid. Tu ce crezi?

photo credit barcablaugranes.com

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.