Barcelona are un plan interesant de a reda străzile pietonilor

Păi vă ziceam ieri ce dorință mișto am. Bine, e un vis, dar mi-ar plăcea să văd Strada Mureșenilor transformată într-o stradă pietonală. Pentru că ăsta trebuie să fie trendul. Verdeață, multe străzi pietonale și să alegem cât mai mult transportul în comun în detrimentul mașinii personale.

Cei de la Vox au venit la țanc cu un video explicativ foarte mișto. Explică frumos cum Barcelona testează un plan de urbanism prin care își propune să fure o parte din străzi de sub roțile mașinilor, și apoi să le dea pietonilor.

[alert type=”error” close=”true”]Detalii despre vizita mea în Barcelona[/alert]

Cum vor face asta? Păi limitează accesul mașinilor pe anumite perimetre. Zone mici, de câteva blocuri, ce pot fi ușor ocolite dacă ești cu mașina. Zone ce vor fi foarte atrăgătoare însă mersului pe jos și plimbărilor de seară.

În Barcelona eu mă voi întoarce. Că va fi peste doi ani (am ceva în cap) sau că va fi în 2026, cert e că mă voi întoarce. Abia aștept să văd schimbările ăstea și Sagrada finalizată. N-au cum să nu poată fi implementate. Dorință e.


Vă recomand nu numai să urmăriți videoul de mai jos, ci chiar să încercați și alte videouri de la Vox. Sunt foarte foarte tari.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.