Telefoanele devin de la an la an tot mai puternice. Ecrane mai mari, rezoluție mai bună, mai strălucitoare și, overall, mai mari consumatoare de energie. Ținând cont că încă nu suntem pregătiți să acceptăm un telefon mai gros doar pentru o baterie mai mare, consider că trebuie să avem mereu la îndemână bateria externă potrivită.
La sfârșitul lui 2015 vă scriam despre experiența pe care o am cu bateria mea externă. Un powerbank de care încă sunt foarte mulțumit deși a trecut ceva vreme de atunci. Încărcare rapidă a telefonului, carcasă rezistentă și bine finisată, care se încarcă suficient de repede încât să nu fiu niciodată fără baterie.
Sunt foarte mulțumit, dar timpul a trecut și tehnologia a avansat, așa că m-am gândit că n-ar fi rău să vedem, din nou, care este cea mai bună baterie externă (cu încărcare rapidă) de pe piață.
Baterie externă cu încărcare rapidă
Baterii externe sunt pe toate drumurile, dar să nu credeți vreo secundă că “toate fac același lucru”. Ok, la general, expresia este universal valabilă, dar apoi intrăm în detalii legate de capacitate, viteza de încărcare, greutate sau calitatea materialelor, și aici se face diferența.
Toate cele de mai sus ar trebui luate în considerare când îți alegi bateria externă. E obligatoriu ca bateria să aibă Quick Charge 3.0 (măcar 2.0) pentru încărcare rapidă. Calitatea asta mi se pare mai utilă decât dimensiunea sau greutatea acumulatorului, fără ca cele din urmă să fie însă lipsite de importanță.
Acestea fiind spuse, recomandarea mea: Anker PowerCore 10000 mAh Quick Charge 3.0.
Cea mai bună baterie în raport calitate preț
Bateria de la Anker este cu siguranță cea mai bună baterie externă ce-o găsim pe piața din România. Are Quick Charge 3.0 ceea ce oferă încărcare de până la 50% (ei zic 70-80%) a bateriei telefonului în doar 30 de minute de încărcare.
Este ceva mai mică și mai ușoară decât bateria mea actuală, dar mai rapidă. Probabil la greutate intervine și materialul din care e făcută. Aukey e din aluminiu, Anker este din plastic dur.
Nu se bucură de beneficiile unei baterii cu passthrough charging, deci nu poate fi încărcată de la priză în același timp în care îți încarci telefonul. Totuși, la cei 10000 de mAh, are o capacitate care îți permite liniștit trei încărcări chiar și pentru un Samsung S7.
Pe baterie sunt 4 leduri care arată stadiul de încărcare a acumulatorului. Partea mișto față de ce am acum este că, o dată ce conectezi telefonul, acesta primește curent instant. Nu mai este nevoie să apeși vreun buton.
Prețul pentru Anker PowerCore 10000 mAh este mai mult decât accesibil. Cu siguranță cel mai bun raport calitate preț de pe piață.
Alternative pe care nu le găsim în România
Pentru că-s foarte mulțumit de a mea Aukey, vă recomand varianta mai nouă, cu Quick Charge 3.0. Este sub prețul Anker și o găsiți pe Amazon. Numai bună dacă aveți vreun prieten în Anglia care să vă ajute cu achiziția.
Sincer, mi-ar plăcea să am două baterii externe. Una de 10000 de mAh, cu suficient “suc” pentru o vacanță liniștită, și una mai micuță, mult mai ușoară, pentru activitatea de zi cu zi.
Recomandări frumoase pe net sunt pentru Zendure A2. Disponibilă tot pe Amazon UK. Dimensiunile mici o fac perfectă pentru orice zi. Încarcă rapid și e solidă ca un tanc.
Încărcarea rapidă este foarte importantă pentru o baterie. E minunat să poți încărca de la o chestie pe care o cari în buzunar la viteza pe o ai la orice încărcător de la priză.
Pentru asta însă trebuie ca și telefonul tău să știe fast charging.
Pe lista scurtă Quick Charge 3 ar fi LG G5, HTC One 10 sau Sony Xperia XZ. Majoritatea telefoanelor smart de top știu însă Quick Charge 2.0. Printre ele și Samsung Galaxy S6 sau S7. O listă completă pentru Quick Charge 2.0 și 3.0 este aici.
8 comments
Noi suntem pregătiți pentru un telefon mai gros cu baterie mai buna… Doar ca producatorii insista sa le faca subtiri si ușor de scăpat din mana in loc de asta. Cu al meu (S7) nu am probleme dar cu iPhone 6, 6s,7 jur ca mi-e teama sa le tin in mana 🙂
eu cred că al tău S7 nu are un grip mai bun decât iPhone 7. Diferența e că cel din urmă nu e al tău și emoțiile sunt altfel 🙂
PS: și eu aș prefera 3 mm în plus pentru două zile complete de baterie.
S-ar putea ca ultimul link să nu fie accesibil tuturor…
E link “in house” 😀
la ce te referi mai exact?
Nu observi nimic ciudat aici? file:///C:/Users/Admin/Downloads/quick-charge-device-list.pdf
Nimic-nimic?
ba da. shit. mersi.
Dar de bateria asta ce parere aveti? https://www.supermisto.ro/baterie-externa-powerbank/bateria-universala-capacitate-mare-20000-mah-cu-3-x-usb-mag100165.html Cum ar merge cu un Samsung J3 2017?