Parcă nu m-ar fi deranjat blocarea Uber-ului, dacă taximetria ar fi învățat ceva din lupta asta

Oficial de ieri Uber este interzis în Romania. Tot official astăzi am mai făcut o cursă cu ei, și sper că n-a fost ultima. Și asta nu pentru că Uber este perfect (poate chiar departe de asta, fiind ilegal), cât pentru că taximetria nu a evoluat deloc după această luptă, aparent câștigată.

Taximetriștii se duelează cu concurență din prima zi de existență în România. Și nu numai. E de înțeles poate. Vine unu la tine în birou, mai tânăr, mai muncitor și cu o ideea mai faină, și-ți ia pâinea de la gură. E normal să te oftici. Și câștigi lupta (cinstit – sau nu) înlăturând tânărul de pe proiect, dar apoi, tu ăsta, ce faci ca să fii privit cu ochi buni, ținând cont că acum tot biroul știe cum arată o prestanță de calitate?

Aici e problema mea cu taximetria.

Uber trebuie să se retragă că-i ilegal. Nu ar fi capăt de țară, toate bune. Întrebarea mea este, găsesc un serviciu mai bun pe taximetrie decât era acum 3 ani când ăștialalți au apărut pe piață?


Diferența între doi competitori, de orice fel, este făcută în principiu de experiența generală. Pe baza acesteia îți alegi serviciul căruia îi rămâi loial. Aici rezultatul e dezechilibrat pentru că totul este în favoarea Uber: aplicație, feedback, informații înainte de cursă, posibilitatea de a cunoaște șoferul înainte, posibilitatea de a evita un anumit șofer, răspunsul la nereguli/ sesizări, istoric călătorii, chiar și interacțiunea cu cel care conduce. Chestiile ăstea toate, sunt cu o clasă peste ce taximetria oferă în ziua de azi.

Nu ține de mașina care te preia și poate nici de cel ce o conduce. Sunt oameni faini și pe taximetrie, așa cum poți da de un necioplit și pe Uber. Experiența însă…


Ce-a făcut taximetria între timp ca să regleze probleme existente? Probleme care au dus la pierderea clienților în primă fază, nu?! Vă asigur eu că prețul oficial per km nu a fost niciodată principalul motiv.

PS: Nu-mi amintiți de Clever taxi, vă rog. Băieții sunt în alt film cu aplicația lor cu tot, ce te atrage tot în sistemul lor cu circuit închis. Sau poate că sunt eu în alt film, și ei fix unde trebuie, într-o realitate încă condusă de PSD.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.