Pe blog în 2016 (plus rezultate sondaj)

Ați început munca? Nu sunteți singurii în situația asta. Sărbătorile au trecut pe nesimțite și iată-ne la începutul unui nou an la birou, cu burțile pline dar cu “forțe proaspete” și planuri mari pentru un an mai bogat, mai ușor, mai fericit.

Pentru anul ăsta am zis să nu-mi mai stabilesc rezoluții mărețe. La începutul lui 2015 am avut ceva în cap dar a rămas la nivel de dorință așa că de data asta sar peste pasul ăsta. Îmi doresc în schimb să fiu sănătos ca să pot munci liniștit, să-mi scriu articolele și să vizitez o mică parte din Europa.

În 2016 pe blog voi încerca să-mi mențin ritmul de 5 articole pe săptămână, publicate dis de dimineață ca să aveți ce răsfoi la cafeluță.

Săptămâna trecută vă rugam să-mi răspundeți la câteva întrebări ca să îmi fac o idee despre stilul fiecăruia de a citi articolele de pe acest blog. Am primit suficiente răspunsuri cât să trag câteva concluzii numai bune pentru un plan de an nou.

Mai multă tehnologie și mai puțin sport

Urmărind notele oferite de voi trag concluzia că vă doriți mai multe articole pe tehnologie și vor fi mai multe. Ce-i drept categoria nu este populată așa cum mi-aș fi dorit eu, asta pentru că îmi place să mă bazez pe experiența personală cu produsul și asta costă.

Voi reduce articolele pe teme personale și cele de sport care s-au dovedit cel mai puțin populare. Rezultatul mi se pare totuși interesant ținând cont că acum cinci ani scriam pe blog doar despre fotbal, dar nu pot să zic că am tras altă concluzie din cifrele raportului de trafic.

Anul ăsta voi ajunge în Londra pentru un city break și probabil Grecia pentru prea minunata vacanță de vară așa că sunt planificate și câteva articole de travel. Graficul de mai jos spune mai multe:

grafic-subiecte-blog

Articolele scurte în detrimentul celor lungi

Deci, pe scurt, cititorul blogului este bărbat și dorește să vadă articole scurte despre tehnologie. Cam asta e concluzia pe repede înainte urmărind restul cifrelor:

  • 75% dintre respondenți sunt bărbați;
  • 61% preferă articolele scurte;
  • 33% intră ocazional pe blog, 29% fac asta o dată la 1-2 zile.

Repet, ăstea sunt cifrele extrase din răspunsurile voastre, fără a avea legătură cu cele din analytics.

grafic-articole-blog

Dintre celelalte recomandări trebuie să recunosc că mi-ar fi foarte greu să scriu despre gaming ținând cont că nu mă regăsesc cu fenomenul.  Aș putea scrie totuși despre FIFA, NFS sau Football Manager, un lucru destul de probabil în viitor dar cu siguranță nu poate deveni o obișnuință.

Cineva îmi spunea că m-ar vedea făcând vlog. Din nou, m-am gândit la asta, dar cred că îmi cere acum mai mult timp decât pot oferi pentru activități în social media, așa că plasăm asta on hold.

Un blog cu ceva mai multă culoare (la propriu)?! Iau în calcul. Dacă ai ceva de adăugat nu ezita să-mi lași ideile tale în comentarii. Un an nou cu împliniri vă doresc!

9 Shares:
4 comments
  1. avand in vedere ca acest blog in faza de initiere era un foarte bun blog de sport nu ar strica mai multa atentie acordata sportului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.