Cum am mers din Brașov la București cu 1 euro

Ați auzit de Memento Bus? Dacă nu, atunci vă spun eu, pentru că serviciul merită promovat. Eu am mers cu ei deja de trei ori. Cursa mea preferată rămâne Brașov – București, pe care am făcut-o cu doar 1 euro (1.2 euro cu tva cu tot).

Foarte puțină lume a auzit de Memento Bus dar și mai puțină lume călătorește cu ei. Sincer nu știu de ce nu s-a viralizat treaba asta, pentru că ideea e genială.

Este un serviciu pus la dispoziție de Christian Tour, o renumită agenție de turism, ce numește conceptul: Smart Cost Bus.

Ce-au făcut ei? Au ales câteva trasee importante prin țară pentru care oferă transport persoane la prețuri foarte foarte mici. Așa cum probabil v-ați dat seama, începând de la 1 euro.

Poți prinde loc într-un mini-van, microbuz sau autocar, în funcție de biletele vândute. Majoritatea mașinilor sunt noi nouțe, vin și pleacă la timp conform orei de pe bilet. Toate sunt echipate cu wifi. 

Păi nu e păcat cu așa un serviciu să dăm noi 50 de lei pe un bilet de tren?

Cum funcționează Memento Bus

Rezervarea trebuie făcută cu o zi înainte. Site-ul lor este foarte bine pus la punct. Trebuie să alegi traseul și data, după care site-ul îți afișează cursele disponibile și prețurile aferente.

Principiul de calcul al prețului biletului este similar cu cel de la zboruri, în funcție de cum ai noroc. Eu am prins curse de la 1 euro la 6.

Biletul vine pe mail și trebuie printat. Șoferii oricum au o listă cu toți pasagerii ce trebuie preluați dar ei așa recomandă. Tot ca recomandare este să ajungi cu jumătate de oră înainte. Nu a plecat niciodată mai repede, dar nici nu stau după nimeni.

Atenție, și dacă merge gol, nu primește pe nimeni la bord fără bilet achiziționat în prealabil! 

Experiența mea

Prima dată am mers la Cluj. Mergeam spre Untold și nu aveam nicio variantă reală de a ajunge. Nu tu mașină, nu tu bilete de tren. Cu Memento am ajuns foarte bine cu doar 4 euro. Autocar mare, doi șoferi, sub zece pasageri. Pentru că drumul e lung, am făcut o pauză pentru o ciorbă vreo 40 de minute undeva la mijlocul traseului.

Apoi a urmat drumul la București pentru Webstock. Am povestit aici ceva impresii de la eveniment. Am mers cu un Mercedes Vito cu capacitate de șapte persoane. Noi am fost doar trei: eu am plătit 1 euro, Sergiu a prins cu 4 euro și tipa cealaltă a dat vreo 6. Practic tot transportul a fost 11 euro pentru trei persoane.

Am plecat la 19:00 din Brașov (Hotel Cubix) și am ajuns în București la 21:40, deși pe bilet scria 22:45. Probabil că băieții își iau marjă de eroare pentru intervalele orare unde traficul e teribil. Am făcut opriri pentru toaletă și țigară.

Cred că ține puțin și de șofer, dar m-am simțit ca la un transfer privat. Genul de transfer ce mai iau când vin de la aeroport. Diferența e că acolo dau 80 de lei. 🙂

Al treilea traseu a fost la întoarcere din București. N-am mai prins așa ieftin. Am luat cu 6 euro și am fost ceva mai mulți, dar tot n-am umplut microbuzul.


Dacă ți-a fost utilă informația apasă butonul de share. Ar fi păcat să nu ne folosim de Memento Bus doar pentru că nu știm de treaba asta. Nu de alta, dar afacerea moare fără clientelă.

memento-bus-autobuz-ieftin-1-euro

47 Shares:
5 comments
  1. din păcate nu rețin numele niciunuia dintre voi, dar dacă chiar am mers împreună, da, am fost mulțumit. și da, voi reveni :d

   LE. M-am lămurit, am mers împreună spre București. Ai smuls de la oglindă brăduțul mirositor pentru că mi se făcuse rău. Mulțumesc, din nou!

 1. Nu recomand nimănui ! Am fost cu aceasta firma am făcut rezervare iar in ziua in care trebuia sa plec am sunat sa m-a asigur ca tot este in regula și ca bani au ajuns la ei a zis ca tot e bine însă seara la ora 1:15 trebuia sa plece la 1 :00 era in fata hotelului Cubix in brasov se face ora 1:30 și nu vine nici un autobuz sunt la ei sa văd ce se întâmpla și îmi spune ca a fost o întârziere pe drum nici o problema se mai întâmpla peste 5 minute m-a suna șoferul și îmi zice ca el e la Bușteni deja ca a plecat mai repede de la brasov ca el nu mai avea nici o persoana pe lista uite așa la ore 1:50 sun iar la firma și aștept in stație sa se întoarcă autobuzul de la Bușteni ….am stat in stație de 1:00 pana la 2:40 in condiția in care trebuia sa ajung la București la aeroport aveam un zbor de prins…… deci nu sfătuiesc pe nimeni sa meargă cu ei cel mai bine dacă aveți de mers de la brasov la București aeroport este o firma care se numește direct aeroport recomand cu încredere am fost dezamagita de cei de la memento bus și nu as mai merge cu ei sa nu înțelegeți greșit înțeleg ca se întâmpla probleme in trafic o eroare ceva dar cum poate sa se întâmple așa in condiția in care am sunat-o de 3 ori sa m-a asigur ca tot este in regula …

  1. Ai avut plata efectuata coresunzator si bilet electronic printat? Daca da, nu vad cum sa nu te aiba pe lista.
   Altfel, pentru un drum spre aeroport as merge cu altcineva si eu, pentru ca nu-mi place sa risc treaba asta pe 1 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.