Brașov: Pe Turnului (cred că) se fac două stații de autobuz

Acum vreo 10 ani mergeam pentru prima data pe strada Turnului. De atunci s-au schimbat multe în zonă, atât de multe încât RAT-ul din Brașov propune două stații de autobuz, sau cel puțin eu așa înțeleg.

Prin 2006 cred că era cea mai puțin circulată, prăfuită și neîngrijită stradă din Brasov, stradă pe care aveam să o traversez la 7 dimineața în chiar primul meu drum spre facultate. Era marți, ora 7 când căutam, mergând pe jos, corpul J al facultății pentru prima oră de algebră. Împreună cu mine, portabil vreo 10 câini vagabonzi, cu toții cam guralivi pentru cheful meu din dimineața aia.

Acum e o altă imagine. Zona a crescut foarte mult. S-a făcut patinoarul, s-a mutat secția de poliție și a inflorit un business parc cu (probabil) peste 2000 de angajați ce ajung în zonă zilnic.

Parcarea e neîncăpătoare și oamenii mișună în zonă încă de la primele ore ale dimineții.

Mișcarea normală? Autobuz! Aparent municipalitatea înaintează o dată cu trendul și lucrează la două stații de autobuz în zonă. Vă pun și niște poze doveditoare cu stadiul lucrărilor la ora asta.

Altfel, eu am căutat ceva informații suplimentare pe site-ul RAT dar fără niciun rezultat. Nu știu câte linii vor fi, ce linii și de unde vin, dar bănuiesc că vor alege să devieze un autobuz pentru cele câteva (două) stații de pe Turnului. Poate linia 36?


Cum vi se pare ideea? Oare câtă lume va alege să vină cu autobuzul până pe Turnului ținând cont că de dimineață traficul e infernal de la Făget până la Lidl?

Update: aparent e vorba de linia 2 care va intra pe Turnului numai pe traseul spre Rulmentul, nu și invers. 

statie-autobuz-turnului-brasov

statie-autobuz-turnului-brasov_01

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.