Cadouri pentru ea de Valentine’s Day: așa nu!

E perioada aia a anului în care vezi chestii în formă de inimă acolo unde te aștepți mai puțin. Îndrăgostiți pe toate drumurile, hateri în toate colțurile și din nou inimioare. Texte siropoase share-uite pe facebook de prietenii tăi virtuali plus câteva cereri în căsătorie. E Valentine’s Day.

Dacă nu ești singur (sau hater) probabil că ești în căutarea unui cadou pentru ea, și bine faci. Pentru inspirație poți citi articolul meu de ieri: Cadouri pentru ea de Valentine’s Day: așa da!

Mă gândeam eu așa, cum să vă las cu ochii în soare și să nu vă zic și de câteva cadouri mai puțin potrivite ocaziei. Ca și tura trecută, lista nu e bătută în cuie pentru că nu sunt eu vreun expert sau ceva, așa că vă aștept cu comentarii și adăugări.

Tehnologie scumpă

Aici e o chestie la care țin indiferent de ocazie: onomastică sau zi de naștere dar recunosc că mă surprinde mai tare de Crăciun sau Valentine’s Day. Repet, gestul e mai important decât valoarea produsului oferit (bine, recunosc, e puțin relativă și treaba asta). Să cumperi persoanei iubite cel mai nou iPhone mi se pare doar un gest de snobism și prostie.

Genul ăla de cadou pe care ea știe dinainte că-l va primi. N-aș duce discuția mai departe, pur și simplu: așa nu!

Aparate de îngrijire personală

Spusesem în articolul de ieri că văd potrivit un parfum sau un set bun de cosmetică cu condiția să fie ceva finuț. Camelia zice că e posibil ca domnișoara să se simtă jignită de un astfel de cadou, lucru destul de probabil dar pe care-l poți fenta ușor dacă-ți cunoști bine partenera.

Ce-ai zice însă de-un epilator? Sau poate o știi puțin stresată de greutatea corporală și îi cumperi un cântar. Nimic mai frumos. Cu ocazia asta ai toate șansele să rămâi cu buza umflată fix de Ziua Îndrăgostiților.

Avantajul ar fi ca a doua zi, după ce-i va trece supărarea, să-și dea seama că mesajul tău criptat nu a fost chiar gratuit și poate nici rău intenționat.

Jucării de pluș și..

Băi, serios. Există ceva mai kitschos decât niște pernuțe decorative în formă de inimă sau un glob decorativ cu poza voastră? Cine mai afișează așa ceva, oameni buni?!

Văd chestii d-astea jenante pe toate drumurile și mi se pare îngrijorător că oameni în toată firea le cumpără. Nu. Așa nu. Am o prietenă pe facebook care a primit de la prietenul ei la aniversare (cred) un urs de pluș. Nu unul mic, unul de un metru și ceva. La 10 ani e mișto, la 25 e jenant.

Mai vreți exemple penibile? Luați 1, 2, 3, 4.


Bonus: niciun cadou

Știu și povestea cu nu ai nevoie de ocazie specială ca să îi faci cadou persoanei iubite dar nu prea o mușc. Adică vă faceți cadouri des dar vă împiedicați fix de ziua asta când toată planeta sărbătorește?

placuta-te-iubesc

3 Shares:
6 comments
  1. hmmm, nu stiu cati dintre cititori au simtul ironiei atat de fin incat chiar sa nu cumpere un cantar prietenei cu pitici cu greutatea :))))

  2. Nu esti hater ca nu iti place Sf. Valentin ( ca sarbatoare a intdragostitilor ) . Pur si simplu , sarbatoarea noastra pentru indragostiti este Dragobetele . Atata tot. In rest. .. dragut articol

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.