Fac o cafea de te lingi pe buze

Nu știu voi, dar eu beau numai cafea proaspăt prăjită. Treaba e că sunt și priceput. Prea le potrivesc de-i dau același gust cafelei de fiecare dată. Mai greșesc cu temperatura apei, dar altfel, sunt un mic geniu. Bună dimineața, 3 în 1! 🙂

Am citit că adevărații cunoscători de cafea o beau numai neagră. Nu lapte, nu zahăr. Băi nene, n-aveți idee cât de tare îi apreciez eu pe oamenii ăia.

Beau cafea în anumite forme aproape în fiecare zi dar fac tot posibilul să aibă gust cât mai puțin a.. cafea. Singurul mod în care îmi place să beau o cafea este dacă are cel puțin jumătate lapte și 3 pliculețe de zahăr. Ceea ce, aveți dreptate, practic nu mai e cafea.

Dar îmi place ideea de a savura o ceașcă cu ceva dimineața. Și eu când zic că savurez, păi savurez. Beau cam 2-3 ore liniștit la o cafea de 200 de ml. La mine nu este despre efect, cât despre senzație.

În oraș când ies îmi iau latte. La muncă îmi iau irish capuccino de la automat și acasă îmi fac, de două ori pe lună, un 3 în 1. Nu-i sănătos dar îmi place.


Mai e vreunu pe aici care bea 3 în 1 și nu se simte prost? Sau toți sunteți băutori de cafea neagră, proaspăt prăjită, adusă din Papua Noua Guinee?!

cafea-3-in-1

4 Shares:
12 comments
 1. 3 în 1 de 5 ani de zile. Mai nou îl amestec cu 2 lingurițe de ness în diminețile în care sunt foarte obosit. Încă n-am murit și n-am nici cel mai mic sentiment de vinovăție.

 2. Eu am ajuns la nivelul la care Nicusan nu mai face mișto de mine cand imi iau un latte sau un cappuccino 🙂 Dar inca se hlizeste daca cer decaf (asta de obicei). Cand vine vorba să-mi pun zahar (foarte rar) ochii lui se dau peste cap. Un 3-in-1 n-am mai baut de mult dar nici nu ii simt lipsa, poate pentru ca la mine cafeaua e ceva optional si mai la “as avea chef de o cafea” decat IMI TREBE CAFEAUA.

  1. m-am gândit la Nicușan. Sunt convins că el ar băga un 3 în 1 așa din când în :))

   Altfel, cu băutori ca noi doi, industria asta a cafelei s-ar duce dracu. Eu pot renunță de mâine la orice formă de cafea fără să-i duc lipsa.

 3. Eu unu nu sunt mare fan al cafelei, adica nu beau deloc acasa sau 3 in 1, beau foarte rar o cafea in oras si sa fie neaparat cu lapte si mult zahatlr. In schimb am lucrat doua luni in domeniul de distributie de cafea de calitate pe la baruri, si am facut si training, si intradevar e o adevarata arta facutul cafelei. Si da, ea trebuie sa fie proaspat macinata, granulata si scursa la un timp exact( dar diferit la fiecare aparat ) si scurta, cat sa scoata doar ce e bun si sanatos din cafea. Si da exista o diferenta mare la orice mica eroare de cafea, asa ca daca mergi in oras si bei cafeaua in aceasi locatie si nu e la fel, conteaza de cine a facut-o nu ca azi a fost alta cafea sau alte probleme.

 4. Eu tot nu inteleg cum poate cineva sa stea 2-3 ore la o cafea. Eu as bea cel mai probabil 200 ml in 10 minute. Alta e cand vorbim de sucuri si ceaiuri in cantitati de litri, atunci parca mai stai 2-3 ore. Sau poate sunt doar eu!

  1. Păi când zic stat la cafea, nu fac doar asta. eu sunt la birou, cu treabă și intre timp sorb din cafea… jumătate de zi :d

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.