Când dai unfriend și când unfollow?

Facebook are (cel puțin) două opțiuni ce te ajută să scapi de informațiile postate de către unu-altu de pe internet: unfriend și unfollow. Sunt curios, voi cum vă folosiți de ele?

E interesant dar mă trezesc destul de des cu persoane cunoscute care-mi dau unfriend pe facebook din nu-știu-ce-motiv. Îmi place să cred că n-am deranjat în mod direct persoana respectivă, doar că indirect este evident că am făcut-o.

Când unfriend și când unfollow?

Vă spun cum fac eu și apoi poate îmi spuneți și voi varianta voastră.

Dau unfriend persoanelor pe care nu le cunosc și doar dacă mă deranjează cu ceva anume. De obicei se aplică celor care-mi vorbesc urât sau celor care mă atacă în mod direct, dar nu e neapărat o regulă.

Dacă persoana îmi este destul de bine cunoscută (din categoria amici, prieteni, colegi) însă are un comportament virtual care nu e pe placul meu, atunci prefer să dau unfollow. Pe principiul “n-am nimic cu tine dar n-avem același stil”. Poate mă înnebunești cu postările tale cu câini, de exemplu.


În fine, ieri am descoperit două persoane care nu-mi mai sunt prietene pe facebook. Ambele fete 🙁

1 Shares:
12 comments
 1. Eu am dat unfriend la persoanele cu care sansele sa ma mai intalnesc sau sa vorbesc pe viitor tindeau spre 0. Nu vad rostul sa ii tin in lista doar pentru ca ii stiam sau am schimbat 2 vorbe la un moment dat. Dar am primit si eu unfriend de la persoane care nu ma asteptam :))

  1. Știi ce mi se pare nasol la treaba asta? Momentul în care e posibil sa mai ai nevoie, sau sa mai aibă nevoie de ajutor și atunci intervine “friend requestul”. mi s-a întâmplat și asta :d

 2. Eu recent am scos foarte multe persoane din lista de prieteni, i-am scos pe toti necunoscutii si pe cei cu care nu am interactionat macar o data.

  Acum mai am 500 de prieteni pe Facebook si sunt foarte fericit pentru ca am o oarecare tangenta cu fiecare dintre ei. 🙂

   1. Unfriend nu am dat la cunoscuti pana acum, dar unfollow am dat la foarte multe rude care nu se potrivesc cu ceea ce caut eu pe Facebook. :))

 3. Am dat unfollow în trecut si acum am senzatiaca unele au fost de fapt unfriend, desi maxim de 3 ori as fi vrut sa folosesc opțiunea asta.
  Unfollow pentru cine posteaza chestii care ma agasează sau mi se par stupide, gen anti vaccin, cu dacii, leacuri băbești pt cancer, citate semidocte.
  In plus mereu dau “Hide all posts” de la pagini/bloguri/persoane care chiar nu ma interesează (otrava? Tony poptamas? Nici nu știu daca mai exista pentru ca in feedul meu nu apar de vreo 2 ani), jocuri, “hai sa radem” – gen… Incerc sa îmi pastrez feedul curat 🙂

 4. Si eu am primit de la o fata pe care nu o cunoșteam fata in fata, dar știam ca i place de mine si mie de ea, ne dădeam like uri si….ca prostu nu am vorbit cu ea, pana când mi a dat si unfriend si unfollow. Deci chiar nu am avut curaj sa vorbesc cu ea. Si ea îmi si comenta in unele poze iar eu prost de nu i-am scris:(

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.