De curiozitate, tu câte ore dormi pe noapte?

Activitatea mea zilnică începe la ora 9 de dimineață. Mă (chinui să mă) trezesc cu alarma mea smecheră la ora 8, semi-adormit îmi mănânc micul dejun și plec la muncă. Bla bla pe repede înainte, trece ziua și mă pun somn pe la ora 12-01 noaptea. Deși nu e logic, simt că cele 7-8 ore de somn nu-mi sunt de ajuns.

Și treaba asta devine parcă tot mai accentuată. Adică nu-mi pierd noaptea aiurea, dorm cât scrie la carte și eu abia mă trezesc. Ca să nu mai zic că programul mi-e același de ani de zile, deci nu pot pune asta nici măcar pe seama schimbărilor de la muncă.

Altă chestie. Știți voi genul ăla de oameni care dorm în weekend până la 2 după-amiaza? Până la 4? Ei bine, eu nu sunt din categoria asta. În weekend dorm pana la 9 jumătate – 10 jumătate indiferent de cât de obosit sunt sau la ce ora m-am culcat. Și cred că aici intră în joc “ceasul biologic”.

De exemplu dacă în weekend aleg să mă culc la 5 dimineața, mă trezesc de unul singur și parcă mai odihnit decât în timpul săptămânii deși, repet, vorbim de trezit pe la 10.

În vacanțe cam același lucru. M-am tot nimerit să plec la drum la ore dubioase,  gen 3-4 dimineața. Nu-s om până la 10!


Acum întreb eu. Treaba asta se învață sau ține numai de ceasul biologic? Voi la ce oră vă treziți dimineața?

1 Shares:
7 comments
  1. Conform aplicației de la ceas, anul ăsta am dormit 6 ore și 10 minute (zi/medie). Somn de la 12-1, trezirea la 6-7. În weekenduri, la fel ca tine, mă trezesc singur pe la 8-9 (cel târziu 10).

    1. Mi-ar plăcea o aplicație de genul. Ce folosești să-ți contorizeze somnul? Sau ai brățară de fitness?

  2. La mine intra notificarile pe off la 0 si ies la 10 dimineata. Nu se intampla sa ma trezesc mai tarziu de 8, daca adorm in jur de 12 noaptea. Uneori sunt fresh, alteori…planta. Depinde de zi, de cat am lucrat in ziua precedenta si asa mai departe.

  3. Eu dorm cam 8-9 ore/zi. 1-2 ore dupamiaza si 6-7 ore noaptea si imi sunt suficiente. As dormi mai putin daca as putea ca sa am timp sa fac mai multe 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.