Caut să-mi iau aparat foto #2

Nu numai că n-am renunțat la ideea de a-mi lua un aparat foto, ba chiar se apropie perioada de care vă spuneam în articolul precedent că o să-mi iau. M-am gândit să vă mai zic cum stă treaba, așa că avem episodul #2. 

Din decembrie am tot clocit ideea, m-am apucat de citit review-uri și am decis că primul meu aparat foto nu va fi un DSLR. Ați citit bine, nu DSLR.

Ca să trec peste temerile mele de a lua o cameră pe care să nu o folosesc, am decis că am nevoie de un device suficient de mic cât să-mi permită să-l car ușor. Într-un caz ideal, ar trebui ca noul aparat să fie alături de mine permanent, așa cum se întâmplă cu telefonul.

Poate am exagerat puțin, dar sunteți de acord cu mine că un DSLR nu m-ar ajuta în cazul ăsta?

Apoi mai e o chestie. Vreau aparat foto ca să fac poze mai bune. Vreau să scot camera, să fac poza și apoi să o pun pe Instagram. Poate nu instant, dar sunt comod (tare) și știu că n-aș urma prea des firul: aparat, transfer laptop, transfer telefon, postare pe Instagram.

Ca să evit asta ar trebui ca noul telefon să aibă funcție Wifi și NFC.

Din când în când mă mai lovește povestea cu vlog-ul, imagini și editare video, dar nu mai vreau să filmez implicit cu camera din față a telefonului. O cameră cu ecran rabatabil este deasemenea o chestie de urmărit.


V-am spus că am citit o grămadă și o să mai citesc până mă decic. Aștept input-ul vostru, dar zilele ăstea am căutat să văd aparatele și prin magazine, să pun mâna pe ele, să văd cum iese o poză și care-s diferențele față de ce am deja.

E ca și cum ai vâna unicorni. Piața pentru necunoscători e moartă definitiv. Aparate foto își cumpără azi doar profesioniștii și cei care vor serios să intre în ale domeniului. Începător să fii, n-ai unde să vezi sau să testezi un aparat.


În concluzie, caut așa: mirrorless sau compact (nu m-am decis), cu funcție Wifi/NFC, ecran rabatabil. Ar fi un plus dacă ar avea și ecran tactil sau mufă pentru microfon. Trebuie să fie Sony, Canon sau Nikon. Preț: habar n-am, să zicem maximum 3000 de lei.

1 Shares:
6 comments
  1. Sa mi zici si mie ce iti place.
    Si eu vreau exact asa ceva.
    Am vzt un sony rx100 folosit ieri de casey neistat.
    Parca si smiley si a cumparat unul de curand pt ca s a apucat de vlog.

    1. experiența de viață îmi spune că e mult mai ușor să alegi un produs când banii nu sunt o constantă ce trebuie luată în calcul. Bugetul să nu fie o problemă te duci la cel mai bun, îl iei și s-a terminat povestea. Așa și cu A7. scump tare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.