Ce-aș schimba la cel mai slab “11” al sezonului în Premier League

Cei de la goal.com au ales, intr-un mod mai mult sau mai puțin subiectiv, cel mai slab unsprezece al sezonului din Premier League de până acum. Mă gândesc că o alegere ușoară și deloc exagerată ar fi fost să pună acolo întreaga echipă a lui Chelsea, cu Mourinho în capul listei. Forma unora nu au lăsat totuși posibilă formarea grupului numai din jucători albaștrii, și pe bună dreptate în lotul fictiv apar jucători precum Rooney sau Toivonen.

Pentru mine Chelsea este într-adevăr un șoc și în capul listei aș pune fix vedetele. Hazard și Fabregas sunt umbre ale jucătorilor care au adus titlul anul trecut. Pun foarte mult accent pe constanță la un fotbalist și Hazard îmi dovedește doar că e foarte departe de top treiul Balonului de Aur de exemplu. Greu cu un assist și fără gol marcat în 17 etape.

slaba-echipa-premier-league

La primul 11 aș face totuși niște schimbări. În poartă l-aș nominaliza pe al nostru Pantilimon care mi-e greu să cred că nu poartă nicio parte din vina locului 19 pe care se află în acest moment Sunderland. Pretențiile mele vin o dată cu forma lui de anul trecut, formă ce i-a adus titlul de “cel mai bun portar din Premier League”. Anul ăsta a sigilat poarta pisicilor negre doar în trei rânduri. Sunt total dezamăgit și mă aștept de la etapă la etapă să-l văd între buturi pe Mannone.

[alert type=”success” close=”true”]Ai văzut mingea de la Adidas ediția Leo Messi?[/alert]

La fundași mă pricep mai puțin așa că voi trece rapid peste. În mijloc l-aș înlocui pe jucătorul lui Aston Villa, Sanchez care nu cred că a dezamăgit sau că ar fi mai important decât Sterling de exemplu. Puștiul este deziluzia sezonului dpmdv. Ori stilul lui City nu este pe genul lui (deși mă îndoiesc) ori Pellegrini nu e în stare să pună în teren un jucător cu reale calități: start exploziv, dribling foarte bun în regim de viteză și o bună demarcare pe fazele de contra-atac. Dacă scot din calcul singurul meci în care a strălucit, acel 5-1 de acasă cu Bournemouth unde tânărul internațional englez a înscris o triplă, acesta nu are mai mult decât un gol și trei pase de gol în cele 17 meciuri de până acum. 49 de milioane de lire spuneați?

În atac mi-e jenă cu rezultatele lui Rooney, o flegmă cu muci pentru un United deja patetic sub conducerea lui van Gaal. Două goluri marcate în campionat în cele 1138 de minute jucate sunt probabil sub cifra pe care ar fi scos-o un Neuer dacă ar fi repartizat din greșeală ca vârf împins. Dăruirea de pe teren nu e totul și din punctul meu de vedere nu poți supraviețui doar bazându-te pe reputație.

 

24 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.