Ceasurile inteligente ar trebui redesenate special pentru femei

Sunt unul dintre aceia care bălesc la fiecare descoperire tehnologică. Îmi place tot ce e nou, fiecare device care are o mică chichiță în plus față de cel precedent. Nu-mi permit eu multe, dar dacă banul nu ar fi o problemă aș fi unul dintre cei care ar avea pe masă fiecare piesă tehnologică trendy din lume. Și totuși nu m-a atras niciodată ideea de a avea un smartwatch.

Mi se par niște găselnițe foarte mișto brățările alea de fitness, special create pentru sportivi și pentru cei care vor să-și monitorizeze tot felul de chestii: bătăi ale inimii, calorii consumate, pași sau calitatea somnului. Sunt ieftine, au autonomie sporită, sunt rezistente la apă și sunt convins că ajută foarte mult pe sportivi în evoluția lor.

Ceasurile inteligente sunt fancy, scumpe, au autonomie mică și, cel mai important dintre toate, sunt inutile.

Încă un device pe care să-l încarci zilnic

Țin minte încă de pe la primele modele că m-a șocat autonomia bateriei. Adică modelele de top rezistă o zi pe baterie. Pentru că nu e suficient că îmi încarc telefonul (de câteva ori) în fiecare zi, acum ar trebui să pun și ceasul seara la încărcat.

În teorie pare simplu ținând cont că seara dai ceasul jos de la mână, dar cred că nu e așa. M-am obișnuit cu telefonul în priză dar cu ceasul mi se pare decent că n-am schimbat bateria de 3 ani și încă îmi arată ora exactă. Acum vorbesc de al meu Casio Edifice, dumbwatch.

Ceasurile inteligente sunt urâte

Dar urâte rău. Le-a luat tuturor vreo 2 ani să-și dea seama că pot să facă și ceasuri inteligente altfel decât pătrate. Galaxy Gear e oribil, iWatch cu materiale superioare e tot oribil. Adică serios, luați orice ceas din comerț de 150-250 de lei (nu spun mai departe) și o să vedeți că e greu să găsiți unul mai urât decât cele inteligente de top. Singurul din cele high end care arată bine este Moto 360 dar la care bateria ține tot o zi.

Am văzut și ceva modele frumoase dar pe astea nu le-aș mai pune în categoria smart doar pentru că adună niște date și le trimite spre telefon pentru a fi analizate de o aplicație. Măcar ține bateria.

Sunt inutile pentru bărbați și imposibil de purtat de femei

Pe lângă facilitățile pe care le poți avea și cu o brațară de fitness, ceasurile inteligente te notifică. Practic sunt o extensie a telefonului de care niciunul dintre noi nu are nevoie. Te atenționează când ai apel, mesaj sau când cineva îți dă like pe facebook. Majoritatea îți spun cum e afară în timp ce unele modele te lasă să faci și poze.

Eu nu știu bărbat care să aibe nevoie de vreuna din funcțiile de care am zis. Telefonul oricum e la îndemână, fie el pe birou sau în buzunar. Vibrează telefonul, vibrează și ceasul. Te notifică telefonul, te notifică și ceasul. Sună telefonul, sună și ceasul. Înțelegeți voi.

Cât de inutil mi se pare pentru bărbați atât de tare mi s-ar părea pentru femei. Telefonul e veșnic în geantă, pe silențios. Dacă nu e în geantă, atunci e la încărcat în cea mai îndepărtată priză din cameră. Dar ziceam, ceasurile sunt atât de urâte încât eu nu văd cum ar putea să fie purtat de o fată.

Până se schimbă moda ca fetele să aibă ce să poarte, hai să vedem, îmi puteți recomanda un smartwatch frumos, deștept și cu o baterie decentă, purtabil de femei sau bărbați? Sunt deschis la idei bune.

10 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.