Cel mai bun DJ. Este numărul de views de la Ultra un indice de luat în calcul?

Înțeleg că topul celor mai buni DJ din lume este clar stabilit în fiecare an aici. Dacă lista preferințelor personale ține mult de urechea fiecăruia dintre noi, mă gândeam dacă nu cumva numărul de views pe Live-urile de la Ultra Music Festival din Miami este un indicator bun în sensul ăsta.

Cel mai bun DJ

Mi se pare extrem de subiectivă treaba. Vorbeam cu prieteni care mai ascultă muzică de genul și părerile sunt super împărțite.

Eu îl prefer pe Garrix că are multe melodii proprii foarte bune, un stil mai relaxat și foarte comercial. O dată cu Untold-ul de anul trecut m-am atașat de Afrojack, pe care-l pun cumva acolo lângă Garrix. Hardwell, îmi place și el.

Nu am un background, doar apreciez ce-mi sună bine în timpane.

Pe de altă parte înțeleg că adevărații cunoscători ai muzicii de genul îl adoră pe Armin. Untold-ul îl iubește pe Armin doar că-i prea trance pentru gustul meu.

Set-urile live de la Ultra Miami

UMF din Miami este, cred eu, cel mai important festival de muzică electronică din lume. Toți DJ-ii își pregătesc cea mai bună reprezentație pentru Ultra iar producția este la un nivel minunat. Se transmite live întregul eveniment și mixurile sunt urcate oficial pe Youtube strângând milioane (zeci de milioane în cazul unora) de views de la an la an.

Așa arată topul reprezentațiilor de anul ăsta după nici două săptămâni de la Ultra.

ultra-miami-2017---YouTube-list

Putem trage o concluzie doar bazându-ne pe numărul de vizualizări? Probabil că da, dar tot una subiectivă. Cert e că Afrojack o duce fain frumos acolo pe primul loc. W&W și Don Diablo mă suprind, deci merită atenție. Garrix ar fi fost probabil bine pe primul loc, dacă cei de la Ultra ar fi și înregistrat sunet pe ce-a mixat omul.


Altfel eu aștept cu nerăbdare luna august și Untold. Fiecare cu favoritul lui: Cip e cu Armin, Costi e cu Hardwell, Mirela cu Garrix, Ramona cu Afrojack, Ana cu Aoki. Până la urmă buna dispoziție contează.

1 Shares:
3 comments
  1. Dupa cum ziceam:

    “Ana Paul Razvan E vorba de fiecare ce asculta. Eu il prefer pe Steve Aoki peste toti ceilalti, pentru ca tipul de muzica pe care il reda el imi ofera mie o alta stare. Oricum, toti sunt foarte buni si stiu cu siguranta sa faca spectacol, asta e clar.”

  2. Topul este intr-adevar facut dupa numarul de view-uri, insa subiectiv, zic eu. Mix-ul lui Tiesto de la UMF a fost peste asteptari. Si Hardwell parca a venit cu ceva nou. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.