Mi-a scăzut entuziasmul de a avea cel mai nou telefon

De când am început să lucrez cu normă întreagă am ținut să am cel mai nou și mai fain telefon cu putință. Acum, din varii motive nu mai țin neapărat la chestia asta.

Să tot fie vreo șapte ani de când am cel mai nou Samsung. Dacă n-am avut ultimul din serie, atunci a fost penultimul, dar tot timpul am fost pe acolo. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin.

Am făcut sacrificii de fiecare dată, nu vă gândiți că am luat telefonul din restul ce mi-a rămas de la alimentară. Știți voi, realizarea unor dorințe neîndeplinite din copilărie.

Știam specs-uri pe dinafară, urmăream fiecare pas făcut de marii producători. Nu-mi scăpa nimic niciodată.


Și totuși ceva s-a schimbat, și încerc să-mi dau seama ce.

Am aflat de lansarea noului flagship Samsung dintr-un banner publicitar de pe Facebook. Zilele trecute. Așa am conștientizat cât de dezinteresat am fost în ultima vreme.

Am în continuare S6 și, parcă nu merge atât de rău cât să mă facă să bag mâna în buzunar pentru altul nou. Aici este o altă problemă. Am ajuns la concluzia că n-aș da mai mult de 2000 pe telefon. Și-l vreau nou.

Nu știu, ori prețurile telefoanelor de top au ajuns exagerat de mari, ori pur și simplu s-au schimbat prioritățile mele și văd lucrurile cu alți ochi.

Poate că nici tehnologia n-a mai evoluat în ritmul în care m-a obișnuit prin 2008-2015. Nu știu.


Telefonul probabil va trebui să-l schimb într-un an, că începe să gâfâie. Nu aș investi mult, dar nici nu-mi plac brand-urile ieftine. Va fi o decizie grea.

1 Shares:
5 comments
  1. Eu schimb telefonul odată la câțiva ani. E drept, acum m-a luat un pic boala că nu mai e chiar ultimul, dar nici nu am de ce să îl schimb. Mi-ar plăcea Oneplus 5T, dar si cu oneplus 5 fac treaba ok.

    Înainte am ținut Nexus 5, vreo 3-4 ani de zile pana n-a mai putut moral. Acum sta bine pe birou cu un server mic pe el. Putere mai are, dar nu mai poate difuzorul, nu mai poate semnalul, ecranul…camera foto n-a putut niciodata.

  2. 3-4 ani n-am ținut niciodată un telefon, dar nu e timpul pierdut. până la urmă e prima dată când îmi iese un telefon din garanție și încă e la mine în buzunar. Nu sună rău Oneplus 5T, dar aș merge tot pe Samsung sau Nexus (deși scumpe).

  3. Am observat acelasi lucru si la mine in ultimul timp..am inceput sa aflu despre telefoanele noi din bannere, reclame, prieteni..inainte eu eram cel care stia totul despre ce urma sa apara in urmatoarele 3 luni. Personal, cred ca problema a inceput sa fie la preturile mult prea exagerate din ultima vreme (ma uit mai ales la iPhone X)..

      1. Tin sa aprob si eu faza asta…deja cu banii aia cumperi un macbook nou sigilat daca te chinui si cauti putin. X-ul intra la o cu totul alta categorie. Piata asta nu mai e normala deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.