Am dezinstalat cele mai folosite două aplicații din telefon

Petrecem prea mult timp pe telefon. Mult prea mult și deloc constructiv. Din acest motiv, dar și din curiozitate să văd efectul, mi-am dezinstalat cele mai utilizate două aplicații de pe telefon.

Acum vreo două săptămâni am văzut clipul ăsta de la Yes Theory. Omul și-a dezinstalat toate aplicațiile sociale din telefon pentru 30 de zile și zice că n-a fost chiar așa rău.

Am zis să încerc și eu ceva. Nu eram însă pregătit pentru o schimbare atât de radicală, dar mi-am zis că încerc să văd care e impactul. Așa am ajuns să dezinstalez cele mai folosite două aplicații din telefon. Cele care mă țineau cel mai mult cu telefonul în mână.

Pentru că Android-ul nu știe nativ să-mi spună frumos, pe zile/săptămâni, ce utilizez cel mai mult, a trebuit să instalez o aplicație. Ironic nu?! Am instalat Usage Time și așa am ajuns la top 2. Facebook și Companion app (ceva gaming – FIFA related).

Cele două, însumat, strângeau pe la 10h de folosire pe săptămână. Undeva la 40+% din timpul meu efectiv petrecut pe telefon.


Le-am dezinstalat fără să clipesc. Dacă a fost neapărat nevoie să verific ceva, am folosit browserul telefonului, dar ideea e ca Facebook să-l folosesc doar de pe PC și FIFA doar de pe consolă.

Câteva concluzii scurte, după 10 zile fără fb și Companion:

 • încă deblochez telefonul de zeci de ori pe zi. De multe ori ies la fel de repede cum intru;
 • de multe ori intram pe fb doar că aveam o notificare și voiam să o “șterg”;
 • nu mai stau pe Facebook dar a crescut timpul petrecut pe Twitter și Instagram. Nu ajung nici pe departe însă la aceleași valori;
 • Top 2 aplicații reprezintă acum 6h (în 7 zile) – de la 10h înainte;
 • Stau mai puțin pe telefon. Poate nu mult mai puțin, dar mai puțin. De pe la ~3h+, la ~2h jumătate (nu am avut nici înainte nici acum cifra exactă aici – aplicația nu face media). Am însă cel puțin 30m economisite pe zi. 3-4h pe săptămână – deloc rău;
 • mă aștept ca orele petrecute pe telefon să mai scadă ușor. Acum încă deblochez telefonul din reflex și dacă tot l-am deblocat, mai verific una alta.

Cam aia e povestea. Dacă nu răspund repede pe Facebook, să știți și de ce. Cel puțin pentru o vreme.

Care sunt top aplicații pentru tine? Ai putea sta o vreme fără ele pe telefon? 🙂

Usage Time-top-aplicatii-

10 Shares:
4 comments
 1. Nici nu am stat pe ganduri, mi-am instat si eu aplicatia de time management sa vad cat stau si pe ce aplicatii desi sincer nu pot sa spun ca masuratorile pot fi acurate in conditile in care nu stau foarte mult pe facebook pe mobil (mai mult la computer simpt ca pierd timp important cu facebook) si cel mai probabil cand stau in masina (nu conduc eu) sau stau pe wc e posibil sa stau pe facebook, si atunci probabil o sa raporteze ceva timp mai mult pe retelele de socializare dar in realitate nu e timp until pe care nu-l puteam pierde.

  Oricum am instalat aplicatia ca-s curios cat timp si pe ce aplicatii se duce. De exemplu eu is mai curios ce se intampla pe camerele de supraveghere de la gradina decat pe facebook.

  1. da. eu am incercat sa scad timpii de pe mobil. pe PC intru mult mai rar, pentru ca nu-l am mereu la dispozitie. De la munca intru doar daca am un timp de respiro. De pe PC e mai greu sa reduci timpii, poate doar daca renunti de tot la cont. Si nu-mi doresc asta. Pana la urma, daca il folosesti cum trebuie si cat trebuie (minim), Facebook este chiar util.

   Daca ai apucat sa dezinstalezi, sunt curios sa vad impresiile dupa o vreme.

 2. Eu folosesc fb-ul in browser, pe telefon, in general, sta pe PC pornit, pe al 3 lea monitor. Cand am timp ajung la el. Pe celelalte mi-am pus notificari de cate 1h, sa ma anunte daca depasesc.

  1. poate fb in browser nu e o idee neaparat rea. notificarile nu-ti mai vin si merge suficient de greu si e naspa de nu-ti vine sa stai toata ziua pe el. iti faci “treaba” si pleci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.