Ceva mă ține să-mi iau cameră foto

Deși îmi doresc, am cumva o reținere în a-mi lua aparat foto. Era în plan un DSLR prin martie-aprilie. Ceva entry-level, cu un obiectiv basic, geantă și tot ce trebuie ca să pleci la drum în fotografia de amator. Problema e că nu sunt sigur că ar fi o decizie bună.

Îmi place mult să trag cadre de arhitectură urbană și peisaje. Ori de câte ori văd câte un unghi interesant, scot telefonul și fac un instantaneu. Editez în vsco și pozele ajung pe contul meu de Instagram (cu care mă laud, btw).

Sunt însă momente în care simt că aș putea duce treaba asta mai departe dacă aș avea un aparat foto mai bun. E doar o senzație, pentru că altfel nu mă bazez pe un pachet de cunoștințe și nici n-am avut vreodată un aparat de genul. Drept urmare n-am cum să trag o concluzie: sunt bun sau nu, am sau nu am talent. Mi-ar plăcea, nu mi-ar plăcea?

imagini-instagram-rivionze


Și totuși am avut (sau am) în plan să-mi iau un DSRL. Mă gândeam să-mi dau o șansă, că poate am talent.

Poate o să-mi placă atât de mult încât nu o să-l mai dau jos de la gât. Poate nu voi face precum cei mulți pe care îi cunosc, ce și-au luat aparat, dar d-ăla de strânge praful din camera de zi.

Și totuși dacă nu e așa. Dacă-l iau și stă în dulap pentru că mi-e lene să-l car după mine? Mulți îmi spun că o să ajung să fac poze tot cu telefonul, că-i mai practic. Ce-i drept, pe frigul ăsta mi-e greu să scot și telefonul din buzunar, ce să mai zic de cărat o cameră foto grea.

Cert e că n-aș vrea să-l folosesc doar în vacanță. În cazul ăsta mă gândeam că pot decide la un moment dat că a fost o decizie proastă și să-l vând.

Dar n-ar fi atunci o achiziție aiurea din capul locului?

imagini-instagram-rivionze_2


Ba da, dar poate mă prinde. Poate îmi place și-o să fiu veșnic dornic să învăț tehnici noi. O să-mi doresc să-mi cumpăr aparatură din ce în ce mai de calitate, pentru că, nu-i așa, tehnologia asta îmbolnăvește mintea.

La un aparat entry level o să vreau și-un trepied, și extra baterii, și lentile șmechere, care de multe ori costă mai mult decât aparatul. O să mă simt apoi că mă ține în loc camera, așa că o să tânjesc la o cameră mid-level.

Lentilă wide? Face toți banii, dacă îi ai. Și-apoi îmi dau seama că am tras atâtea imagini încât nu mai am spațiu pe hard, sau poate laptopul nu mai duce. Îmi schimb laptopul… (aici aveți un articol foarte bun din perspectiva unui fotograf care a trecut deja prin pașii ăștia tehnologici).


În altă ordine de idei, în aprilie îmi intră salariul de blogger. Timp suficient să mă decid, îmi iau sau nu cameră DSLR?! Laptop.. altceva?!

3 Shares:
8 comments
  1. Daca vrei sa testezi candva la o iesire/week-end suna un prieten si poate i-ti imprumuta o camera cu tot ce trebuie, 0728110…dar stai ca stiu ca-l ai.
    Bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.