Cifre #2: Hartă live Coronavirus, religie și corupție, top 100 limbi

Am zis că revin cu cifre sub formă de hărți sau infografice faine de câte ori mă lovesc de ceva interesant. Azi avem trei.

Unu. Că tot devine panica o panică mai mare, am dat de o hartă live cu virusul mortal din China. Europa se colorează ușor ușor în timp ce la nivel mondial sunt peste 20k de cazuri confirmate și peste 400 de morți. Cifrele reale sunt sus. Jos, stânga, sunt predicții. Link.

LE. folosiți link-ul ăsta.

Doi. Cineva a pus într-un grafic două treburi: indicele de corupție și % de ateism dintr-un stat. Pe grafic citim că ar fi o corelație între astea două, mai exact o țară pare a fi cu atât mai coruptă cu cât este mai religioasă. Coincidență? Poate. Cert e că România e și ea acolo bine reprezentată, stați liniștiți. Link.

V-am mai spus că-mi place în Olanda?

Trei. Dacă sunteți curioși de lingvistică, am găsit un infografic foarte mișto unde sunt reprezentate cele mai vorbite 100 de limbi de pe planetă. Cifrele includ vorbitorii nativi dar nu numai.

Fain că poți vedea fiecare limbă de unde se trage. Totul e pe bază de ramificație. Mai jos un mic sample. Graficul aici.

Altfel, spaniola este abia pe 4.

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.