Știați că puteți da citirea la gaz cu ajutorul unei aplicații?

Și voi sunteți probabil la fel de fericiți ca mine cu tehnologizarea asta când vine vorba de plata facturilor. Eu n-am mai ajuns la o casierie pentru plata utilităților de câțiva ani deja și sunt super happy. Totul pe net, la un click distanță: net avem, carduri avem, timp n-avem, așa că plata pe net e soluția ideală. De ceva vreme dau citirea la gaz prin aplicație și mă gândeam că poate v-ar interesa și pe voi treaba asta.

Nu știu prin alte părți cum e însă la Brașov treaba cu citirea contorului de gaz stă cam așa: lunar trebuie transmis indexul către Engie (fost GDF Suez) pentru facturare. În cazul în care ești prea comod să faci asta, factura vine pe suma standard conform contractului urmând ca o dată la trei luni să vină o factură (de obicei) mai mare. Să-i zicem regularizare.

Varianta clasică de transmitere a indexului este să dictezi la telefon numărul la care a ajuns contorul apelând lunar un număr gratuit. Pentru că nu-mi place asta cu apelarea nici de frică eu am ales o vreme să nu transmit nimic, așa că o dată la trei luni venea regularizarea peste mine. Are rost să vă zic cum mă simțeam iarna?

Puteți transmite indexul prin engimobile.ro (aplicația)

Ei bine, dacă sunteți comozi ca mine eu zic că aveți nevoie de aplicația de la gaz prin care puteți transmite inclusiv indexul. Îi zice engimobile.ro (un nume neinspirat dacă mă întrebați pe mine) și e disponibilă atât pe iOS cât și pe Android – în store sau click aici!

Are rost să spun că aveți nevoie și de un telefon deștept pentru asta?

Mie îmi place că mă și notifică și așa nu uit să citesc contorul pe 21 ale lunii. Tot din aplicație pot să vizualizez facturile și să le plătesc. Minunat! 🙂

Dacă informația a fost utilă poți ajuta cu un share, să afle și vecinii.

 

10 Shares:
3 comments
    1. la ce folosesti man gazul, doar pentru facut cafeaua? Ei fac regularizare dar nu iesi ok asa: doua luni 60 de lei si apoi o factura de 600. Sa zicem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.