Cityplex Brașov se închide. Două chestii pe care le apreciam acolo

Cityplex a anunțat ieri pe facebook că va sista activitatea din Brașov începând cu 1 februarie 2016. E o mișcare la care mă așteptam poate încă de la deschiderea cinamatografului din Coresi pentru că, trebuie să recunoaștem, Cinema One are atuurile necesare să fie pe primul loc în alegerea brașovenilor.

Cinema One este cumva o prelungire a singurului mall corect desenat din Brașov. Spre deosebire de Eliana Mall aici ai posibilitatea să-ți petreci timpul până la ora de start a filmului într-un mod cât se poate de natural. Ai magazine, food court, un hypermarket și loc de distracții pentru copii, mă rog, un mall în adevăratul sens al cuvântului.

Din păcate aici lupta a fost puțin nedreaptă pentru Cityplex, dar asta nu înseamnă ca nu au și ei partea lor de vină. Asta e o altă poveste.

2D și Coca Cola


Cinema One are săli mai mari și mai simpatice. Are scaune mai confortabile și o pantă mai mare ce-mi dă ocazia să văd ecranul complet chiar dacă pe rândul din față se nimerește un tip de 1.90.

Cu toate astea să știți că filmele 2D s-au văzut întotdeauna mai bine la Cityplex. Știu că la One se laudă cu o tehnologie inovativă de proiecție pe bază de lasere (ceva de genul) dar în percepția mea imaginea e mult mai fade (contrast mai mic).

Mai mult, partea de jos este mai mereu luminată de undeva nenatural pe laterale și-mi strică din calitatea imaginii, lucru vizibil în special la începutul filmului.

A doua chestie ține foarte mult de preferințe: mereu Cola, niciodată Pepsi. La One e o relație strânsă cu Pepsi așa că am început să-mi iau bere la film. Nu e ideal dar parcă nici să-mi iau apă minerală nu e o soluție bună, e la preț de club și refuză să meargă combinată cu film și floricele de porumb.


Începând de acum vom avea o singură variantă și tot ce-mi doresc e ca cei de la Cinema One să nu speculeze chestia asta într-un mod cât se poate de românesc: prețuri mărite, filme mai puține, sau să renunțe (iarăși) la Orange Film.

1 Shares:
1 comment
  1. A deci de asta nu mai arata nimic la programul de pe cityplex. De o luna ma tot intrebam daca browser-ul meu are probleme. Ultimul film care l-am vizionat la cityplex a fost the Revenant si mi s-a parut dezamagitor ca mai erau destule locuri libere in sala. Acuma voiam sa ma duc la Deadpool dar se pare ca trebuie sa ma orientez catre cinemaone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.