Updated: Coresi ar trebui să-și asume că românul e țăran și să pună înapoi cheițele

A venit iarna și în Coresi avem aceeași problemă, dulăpioarele sunt fără cheițe, deci inutilizabile. E oribil să-ți petreci câteva ore bune în mall și să trebuiască să cari paltonul, fularul și umbrela după tine prin fiecare magazin.

Anul trecut, atunci când am întrebat, mi s-a spus că dulăpioarele sunt în reparații. Acum probabil că sunt din nou în service.

Înțeleg ideea, românul e țăran și fură cheițele. Nu știu exact care e scopul, dar aparent dispar. Pe de altă parte, unele dulăpioare probabil se strică în timp, că na, se întâmplă.

Și totuși, la nivelul de buget de care dispune un mall, o fi atât de greu să treci cheițele și mentenanța dulăpioarelor la capitolul consumabile? Chiar trebuie să dovedim că suntem români până la capăt?


E bun totuși că avem o serie solidă de dulăpioare care doar strâng praf și încurcă circulația prin Coresi. Alt rost nu le văd. Rușinică.

Update! Avem încuietoare noi

De câteva zile au apărut încuietoare bazate pe cod, care funcționează pe același principiu cu seiful pe care îl găsești adesea în camerele de hotel.

De apreciat faptul că cei de la Coresi chiar au făcut ceva în sensul ăsta și au venit cu o soluție. Am o singură teamă. Ce-i oprește pe brașoveni să trateze dulapul ca înainte? Și anume, ce anume îl oprește pe cetățean să blocheze un dulăpior pe perioadă nelimitată? Pui codul și blochezi dulapul cu nimic înauntru pentru a-l avea pentru următoarea ta vizită.

O soluție ar fi ca noile încuietori să se reseteze/ deschidă automat la 12/24h de la ultima folosire. Dar nu văd nimic specificat pe reguli și nici nu sunt convins că sunt inteligente în vreun fel.

Cum vi se pare noua soluție?

noi-incuietoare-cod-coresi-01 noi-incuietoare-cod-coresi-02 noi-incuietoare-cod-coresi-03

12 Shares:
6 comments
 1. 1. umbrelele alea normale/mari nu incap nicaieri.
  2. schimba cheile, vine cineva cu cheia “furata” si-ti deschide dulapul, deci trebuie schimbate si incuietorile
  3. ar putea sa faca si ei o treaba inteligenta cu aplicatia aia a lor de telefon. un cod QR sau ceva, il scanezi, se deschide dulapul daca e liber/daca e al tau.
  Keyfree. Sau pe baza de NFC, cum sunt vestiarele la belaqva. Mai toate telefoanele cat de cat moderne suporta NFC.

  1. da, are sens ce spui la punctul 2. Un sistem precum cel de la belaqva ar fi superb, dar trebuie om care sa gestioneze brățările toată ziua. în fiecare zi.

   1. pai nu cu bratari, cu o aplicatie pe telefon. asa elimini interactiunea umana.

   2. De acord până la un punct. Câți au telefoane cu NFC? Dintre ei, câți știu ce e și cum se folosește? Ajungem la un probabil 2-3% din vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.