Cum arată casa natală a lui Ceaușescu (2017)

Am plecat din Scornicești în 2006 și de-atunci m-am întors sporadic doar în vizită. Am lăsat totul în urmă și-am început o viață nouă în Brașov. M-aș mai întoarce?! Evident că nu. Viața merge înainte și Scorniceștiul nu e locul potrivit pentru asta.

Un prieten din copilărie mi-a trimis o serie de poze de la casa natală a lui Ceaușescu. Eram curios de ce și cum mai e pe acolo, și m-am gândit că dacă mai e unul ca mine, atunci merită să le public pe blog. Să rămână.

În oraşul Scorniceşti nu există locuitor care să nu fi văzut măcar o dată casa unde s-a născut Nicolae Ceauşescu. Chiar şi copiii mai mici au fost aduşi aici de către părinţii lor pentru a vedea o parte din istoria ţării. – adevărul.ro

Replica din adevărul este valabilă dacă vorbim de “vizitat” casa de undeva din drum. Altfel, vă garantez eu că nici jumătate din populație nu a văzut casa aia. Ba chiar aș risca puțin și-aș spune că nici 20% nu au intrat în casa unde a copilărit fostul dictator.


Eu i-am trecut pragul când eram prin liceu cu ajutorul lui tata. Tata, care cunoștea omul potrivit cât să aruncăm un ochi în casa de chirpici a conducătorului nostru. Haha.

În mod normal ar trebui să fie un muzeu care să aducă oameni din toată lumea, dar nu ne pricepem.

[alert type=”error” close=”true”]Ar trebui să-mi iau covorașul ăsta cu model tradițional din Oltenia. [/alert]

Înțeleg că s-a încercat ceva de genul după 2007, dar s-a terminat totul în ianuarie 2017 când sora lui Emil, nepoata lui nea Nicu, a închis șandramaua complet. Asta nu înseamnă că în tot acest timp cineva a promovat activ locația, dar măcar era cineva acolo să te apere de câini cât să intri în curte.


Dacă totuși vrei să treci pragul curții aș recomanda să treci pe lângă casă poate poate e cineva prin preajmă care te poate ajuta să intri. Odată era ok și dacă mergeai la primărie și cereai o vizită. Acum nu sunt sigur dacă mai merge, dar aș încerca.

casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-04 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-02 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-12 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-15

casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-03 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-11

casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-13 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-16 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-09 casa-natala-ceausescu-scornicesti-rivi-pircalaboiu-07

Share pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul! 🙂

foto © Dinică Gheorghe

18 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.