Cum vor arăta magazinele în viitor

Magazinele viitorului sunt cele lipsite de cozi și case de marcat. Sunt acele magazine care-ți crează impresia că ești la tine în bucătărie. Te apropii de raft, iei produsul și pleci. Amazon vrea să demonstreze că acest lucru e posibil prin Amazon Go.

Eu vreau să trăiesc suficient încât să apuc să mă bucur de tehnologia asta minunată. În plus, vreau să fac parte dintr-o comunitate care-mi permite să visez la așa ceva.

Ca să înțelegeți, Amazon tocmai ce-a implementat un mod nou de a face cumpărăturile. A pus la punct un shop care funcționează ca niciun altul.

Scanezi telefonul la intrare în magazin după care îl pui de-o parte și uiți de el (în buzunar, geantă, etc). Iți iei produsele de la raft, le pui direct în sacoșă și pleci. Fără întrebări (vă dați seama, nici măcar “aveți card Penny?”), fără nimic. Amazon știe ce-ai cumpărat și te taxează precum Uber.

Acum, tehnologia nu e explicată în detaliu, dar ei spun că este foarte asemănătoare cu cea a mașinilor care se conduc singure. Raftul știe când ai luat produsul, dacă te-ai răzgândit și l-ai pus înapoi și, în special, ce produs ai luat.

Senzori, calculatoare și inteligență artificială.


Cel mai interesant e că, viitorul nu e nici măcar așa de departe. Primul magazin Amazon Go este deja pregătit pentru lansare în Seattle, cândva la începutul lui 2017.

1 Shares:
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.