Degustare de vin sau cât trebuie să bei pentru o inimă sănătoasă

Ieri seară am fost invitat la o degustare de vinuri, unde Magdalena Crișan, somelier profesionist, ne-a arătat tuturor câteva din tainele vinului. La eveniment a fost și domnul Dr. Sorin Micu care spunea că putem consuma zilnic 3-4 pahare de vin pentru o viață mai sănătoasă. Femeile doar 1-2 pahare, pentru că pentru ele situația este puțin mai delicată. Normal.

A fost o experiență inedită realizată cu ajutorul celor de la Spitalul de Cardiologie Clinicco din Brașov care au dorit să prezinte avantajele consumului moderat de vin în economia unei inimi mai sănătoase. Domnul doctor spune că vinul consumat în cantități moderate reduce la jumătate riscul unui deces cauzat de-o boală de inimă. Vinul, fie el alb sau roșu, ajută inimii și nici nu se pune pe burtă ca în cazul berii.

De la doamna somelier am învățat că șampania trebuie băută la o temperatură de 7 grade pentru a avea aroma potrivită. Calitatea băuturii e dată, printre altele, de numărul de bule care se ridică de pe fundul paharului. În plus, important e ca șampania să fie servită dintr-un pahar flute pe care să-l ții neapărat de “talpa” piciorului. E mai greu de făcut decât de zis.

Contrar așteptărilor nu este recomandat să deschizi șampania prin agitație pentru că își pierde din calități. Sticla trebuie ținută la 45 de grade și deschisă ușor. Oricum zgomotul făcut de dop va fi acolo datorită acidității vinului spumant.

M-am simțit foarte bine alături de organizatori și de prietenii mei bloggeri. Am degustat vin roșu, alb și spumant. Am degustat din bunătățurile puse pe masă de Chef Arnold Romanescu (pe care îl găsiți la Arnie’s Studio de pe Alexandru Ioan Cuza în Brașov) și am plecat acasă și cu o bunătate de vin roșu sec pe care promit (să încerc) să nu o dublez cu Coca Cola (deși tentația e mare).

36 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.