Diferența dintre noul și vechiul 3310 de la Nokia

Pentru că n-am fost pe blog, n-am apucat să comentez poate la timp lansarea lui 3310, dar o fac acum, pe scurt. Știrea e așa: fenomenul Nokia 3310 se relansează și media a luat-o razna.

Cameră de 2MP ecran mic și color. Poți suna cu el și trimite SMS. Are Snake și baterie bună. Zic ei.

Nokia a fost în anii 2000 ceea ce este acum Samsung și Apple la un loc când vine vorba de telefonie. Deținea peste 70% din piața de telefoane și nimeni nu credea că există viață fără gigantul finlandez. Vremurile s-au schimbat așa că acum vorbim de Nokia la trecut.

Sunt însă mulți care suspină după vechiul telefon. Este plin pe internet de glume despre durabilitatea celebrului model de telefon, despre bateria lui. Curiozitatea mea este, și-l dorește cineva cu adevărat sau hipe-ul ăsta de pe internet e un exces de zel pur hipstăresc?

Merg pe varianta a doua.

Nu găsesc un motiv real pentru care ai lua noul 3310, chiar dacă e doar 249 de lei.

Dacă atunci 3310 era un telefon bun, deloc ieftin, acum este un telefon care se adresează bătrânilor, celor care au rămas la nivelul butoanelor și nu pot trece în epoca modernă. E ok și cu ideea asta, singura problemă este însă că bătrânii nu sunt printre melancolicii seriei 3310. Copiii lor sunt.

De ce ar vrea tata un 3310? N-ar vrea. Are deja un Samsung de 50-150 de lei care face fix același lucru.

Tehnlogia a evoluat enorm și va evolua. E genul de domeniu unde timpul nu-i oferă produsului valoare decât în cazuri rare, atunci când vorbim de unicate precum acest Apple-1 vândut pentru 905 mii de dolari.


În plus, noul Nokia este mai urât decât cel vechi. O părere personală dar care cred că-i greu de contrazis. Materialul din care e construit pare a fi un plastic ieftin și mai puțin rezistent iar Snake, Snake nu e ăla clasic pe care l-am jucat cu toții, așa că să uităm de Snake.

Toate diferențele tehnice, mai jos.

Nokia 3310 2017 vs. Nokia 3310 GSMArena.com

1 Shares:
5 comments
  1. Ce pot să zic? Atunci când au anunțat, chiar mă gândeam serios să îmi iau unul. Probabil pentru că atunci când era în vogă și eu în liceu nu am avut niciodată. O grămadă de colegi aveau și eu doar salivam.

    Problema e că telefonul ăsta n-are mare lucru în comun cu The 3310. Eu mă așteptam să arate exact la fel și să pot bate cuie cu el. Dacă mă mai gândesc puțin, poate îmi iau unul autentic vintage.

    1. Păi asta doar așa, de melancolie și colecție. Chiar dacă nu se poate pune problema de colecție. Nici eu nu am avut, și da, mi-am dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.