Renovare apartament: Dificultăți pe perioada stării de urgență

Am o lună de când sunt cu capul în șapte părți de aia sunt și puțin mai absent decât aș vrea inclusiv aici pe blog. Opt ore muncesc, șase le dorm și restul le petrec cu renovarea remote.

V-am zis articolele trecute că virusul ăsta și situația de urgență ne-a prins în mijlocul unei renovări masive. Bad timing, dar n-ai ce-i face, hora a început, o jucăm până la capăt.

La începutul lunii martie a fost cum a fost pentru că magazinele erau încă deschise și am putut să ne deplasăm dintr-un loc în altul. Așa am reușit să ne alegem modelul de uși, gresia, faianța și parchetul. Timpul a trecut și restricțiile au crescut. Magazinele s-au închis și noi am rămas blocați în casă. Din fericire băieții au putut să continue treaba și așa lucrarea a avansat ok. Dar, vă spun, nicio renovare nu va semăna vreodată cu renovarea noastră.

Sunt sigur că nimeni nu s-a distrat pe perioada unei renovări serioase, dar situația de urgență ne-a complicat viața rău.


Știți ce fain e să trebuiască să alegi kitul de rosturi fără să poți să-l vezi cu ochii tăi? Și ăsta e doar un exemplu.

A trebuit să cumpărăm o grămadă de chestii online, pe care aș fi preferat măcar să le văd înainte. Am luat așa: lavoarul de baie, coloana de duș, toate accesoriile practic, chiar și o parte din faianța de la baie. A trebuit să alegem plinta fără să o vedem, canapeaua, toate lustrele. Doar închipuiți-vă puțin. Ok, ai confortul ăla de a alege treburile ăstea de acasă, fără deplasare, dar sunt multe detalii pe care le observi doar văzând produsul live. Ca să nu mai zic că majoritatea site-urilor sunt foarte proaste, n-au filtre ok, sau prezintă produsele printr-o singură poză, și aia pixelată.

În fine, am trecut peste astea, ne-am adaptat. Mai nasol e că, între timp, unii au închis activitatea cu totul și am rămas puțin în aer. Nu o să avem uși o vreme pentru că băieții au închis depozitul cu totul. Ne-ar mai trebui două cutii dintr-o anumită faianță dar magazinul respectiv e și el închis, cu mobila de bucătărie tot cam greu și tot așa.

Speranța moare ultima. Stay safe.

1 Shares:
4 comments
    1. dacă vorbim de faianță, e super complicat pentru că trebuie să fie fix, dar fix aceeași firmă și același lot. Asta ca generalitate, dar altfel noi am căutat și n-am găsit nicăieri. Model de Polonia.

      1. Pai da, dar treburile se fac pe comanda. Eu cand am renovat, chiar daca am ales din magazin, tot baiatul a facut o comanda in exterior. Si tot la fel mi-a zis sa avem o singura comanda pentru ca vor fi diferente intre loturi. 🙂

      2. păi știu, dar am estimat greșit și mai am nevoie de două cutii. Magazinul închis, depozitul ăla din Italia închis. nu-i nimic de făcut acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.