Auzisem tot felul de pareri despre recent deschisul Dino Park in Rasnov, dar ieri am fost acolo si va spun ca am fost placut impresionat. Pretul destul de piperat dar merita cu varf si indesat daca ai un copil caruia sa-i arati dinozaurii in marime naturala.
Plimbare cu bloggerii #prinbrasovulmeu
Sambata am luat parte la ziua a treia din #prinbrasovulmeu. Vorbesc de evenimentul de promovare a Brasovului in online, eveniment de care am povestit aici, iar vizita la Dino Park a fost parte din itinerariu.
Ziua a fost foarte incarcata. Am plecat de dimineata cu microbuzul cu bloggeri spre Poiana Brasov. Acolo urma sa parcurgem un traseu de 500 de metri printre copaci cu poduri suspendate, lanturi, sfori si tiroliana. Foarte interesant si frumos, construit intr-o vale in Poiana Brasov de catre cei de la Casa Viorel. Din cauza gleznei de la piciorul drept care este insotita de-o luxatie pe care o ingrijesc de o saptamana, eu n-am participat, dar m-am bucurat alaturi de ceilalti de priveliste si buna dispozitie.
Apoi am mers la Rasnov unde aveam in plan: echitatie la Pensiunea Cristina, vizita la Cetatea Rasnov si plimbare in Dino Park.
La centrul de echitatie Cristina, unde mai fusesem cu o luna inainte, am ales plimbare cu trasura trasa de cai. Sau de cal. In fine, eu mai calarisem asa ca nu m-am ofticat prea tare ca n-am putut sa urc pe cal si de aceasta data. Va spun, sentimentul e interesant si recomand sa incercati macar o data. La Cristina de 80 de lei te plimbi o ora cu calul pe un traseu bine ales prin padure, undeva pana in coama muntelui. Va spun, peisajul si senzatia traita fac toti banii. Cu trasura e 150 de lei, plimbare de-o ora.
Apoi spre cetate. Am urcat cu noul lift cu cremaliera pe care l-am luat exact de langa primaria orasului. As zice o investitie foarte importanta pentru un oras in plina dezvoltare turistica. Sus, la cetate, am gasit suficiente ziduri in picioare incat sa-mi fac o idee cum traiau oamenii in 1200+. In ciuda numeroaselor atacuri asupra cetatii, aceasta nu a fost niciodata ocupata datorita unui sistem defensiv foarte bine pus la punct. Cetatea e nelocuita din 1850 dar inca ofera turistilor o priveliste unica asupra imprejurilor orasului Rasnov.
Seara ne-am petrecut-o cu carnati bavarezi si bere la Oktoberfest urmata, in drum spre casa, de o scurta plimbare plina de culoare pe “Dupa Ziduri” la Festivalul de arta vizuala Amural.
Dino Park nu trebuie ratat daca ai copil mic
A fost o zi incarcata si plina de suprize placute, dar va spun, pe mine m-a suprins cel mai tare Dino Park. Auzisem ca e mult kitsch si ca e scump. Ca nu merita banii. Ca e mic.
Nope. Dino Park e fructul unei investitii de 5 milioane de euro. E foarte aproape de cetatea Rasnov si prezinta un traseu de 1000 de metri prin padure presarat cu dinozauri in marime naturala. Sunt mai bine de 40 si arata foarte misto. Stiti cum e treaba aia: e mare, dar cat de mare? Niciodata nu iti dai seama pana nu vezi cu ochii tai.
Cei de acolo ne-au spus ca pun mare accent pe partea stiintifica. Toti dinozaurii sunt facuti dupa ultimele cercetari si descoperiri in domeniu. Ca sa intelegeti, Dino Park e deschis de doua luni si au facut deja modificari la unul dintre dinozauri, la care cica s-a descoperit intre timp ca avea ceva pene pe spate. Initial, evident, dinozaurul venise fara pene.
La intrare au harta cu traseul si locuri numai bune pentru selfie (adaptati la era noastra si dinozaurii astia). E plin de copii si mi-a placut mult faptul ca sunt lasati sa atinga sau chiar sa calareasca o parte din exponate. In special dinozaurii mai mici.
Tot in park e amenajat un traseu prin copaci, cu tiroliana, chiar si un mic vulcan care fumega si care e acompaniat de o platforma care simuleaza un cutremur. Scarry. Au loc sa-ti faci ziua de nastere alaturi de dinozauri dar si un restaurant, pentru parintii care se plictisesc mai repede. Si pagina de facebook.
Mi-a placut ce-am vazut si cred ca merita o vizita in ciuda pretului ridicat. Pentru parintii cu copii, neaparat de vazut! Pretul 22 de lei pentru copiii sub 14 ani. Gratuit pentru prichindeii sub 3 ani.
Multumiri: bloggerilor care au venit din tara pentru Brasov. Manu si Nico care au organizat evenimentul pana in cele mai mici detalii, dar siOktoberfest și Clubului Economic German care au facut totul posibil. Ah, plus Eftimie care a pus bazele primei editii de acum patru ani.
2 comments
Ma intreb ce-ai primit ca sa promovezi mizeria aia de parc. Pret de intrare enorm pentru ceea ce ofera, activitati in interior contra cost !!!, parcul extrem de mic si anost. Singurul lucru demn de mentionat sunt exemplarele extrem de autentice de cocalarozauri, burtozauri, cefelatozauri, taranozauri, etc. Puteai sa juri ca sunt vii.
Intr-un cuvant, o mare teapa made in Romania, ca multe altele.
prețul e european, deci mare, și consider în continuare parcul genial pentru copii. As fi dat orice când eram mic sa vad asa ceva 🙂